Z Mirelo Smajič Zuber o starodavnih tolteških modrostih

26.5.2018 | 11:30

Z Mirelo Smajič Zuber o starodavnih tolteških modrostih

Četrtkovo popoldne, 24. maja 2018, je bilo v prostorih brežiške knjižnice v znamenju starodavnih tolteških modrosti. V sodelovanju z Založbo Primus smo pripravili četrto v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«. Ta slogan nas povezuje od letošnjega februarja, ko smo se pogovarjali o Oshu. Sledilo je gostovanje Iris Tarbuk s Sorodnimi dušami ter Severina Lipovška s predavanjem o nizkohidratni prehrani.

Predavanje, zadnje v spomladanskem delu, je bilo namenjeno ozaveščanju prepričanj, ki nas omejujejo in uničujejo naše odnose. Mirela Smajić Zuber je spregovorila o uspešnicah Štirje dogovori in Mojstrstvo ljubezni, dona Miguela Ruiza. Preverili smo, kako lahko s pomočjo omenjenih modrosti zopet pridobimo svobodo, radost in igrivost.

V ospredju so bili štirje dogovori: bodi brezgrajen v besedah, ničesar ne jemlji osebno, ničesar ne domnevaj, vedno daj vse od sebe. V povezavi s slednjo smo spregovorili še o tem, da moč nikdar ni enaka in v ospredje postavili zgodbo oziroma delovanje Forresta Gumpa – prvoosebno pripoved o iskanju sreče in ljubezni.

Po Ruizovo se lahko v ljubezni izmojstrimo le tako, da se v njej urimo. Ni nam je treba utemeljevati, ni nam je treba razlagati, samo vaditi se moramo v njej. Odličen pripomoček za tovrstno vadbo so sporočilne karte, katere smo izvlekli in prejeli tudi obiskovalci včerajšnjega predavanja.

Dogodek smo pripravili v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja 2018. Nov nabor mesečnih dogodkov za širšo javnost pa pripravljamo že septembra.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zt (1)
_zt (2)
_zt (3)
_zt (4)
_zt (5)
_zt (6)
_zt (7)
_zt (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava