Spoznavanje gojenih zelišč pri Kočevarjevih v Dragomlji vasi

25.5.2018 | 13:40

Spoznavanje gojenih zelišč pri Kočevarjevih v Dragomlji vasi

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga koordinira ZIK Črnomelj, je v četrtek, 24. maja na zeliščnem vrtu pri Kočevarjevih v Dragomlji vasi potekala zeliščarsko-vrtnarska delavnica. Delavnico je vodila zeliščarka Minka Kočevar s članicami študijskega krožka Zelišča v kulinariki. Udeleženci so spoznavali predvsem gojena zelišča, ki se veliko uporabljajo v kulinariki: baziliko, šetraj, timijan, žajbelj, meliso, kumino, boreč, pehtran, majaron. Vsa ta zelišča z recepti za pripravo jedi bodo predstavljena tudi v knjižici, ki jo pripravljajo članice študijskega krožka.

Po ogledu zeliščnega vrta so udeleženci nekatere jedi tudi pokušali in si izmenjali znanja in izkušnje s področja zeliščarstva.

ZIK Črnomelj

Galerija

_zzzvrt 1 (1)
_zzzvrt 1 (2)
_zzzvrt 1 (3)
_zzzvrt 1 (4)
_zzzvrt 1 (5)
_zzzvrt 1 (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava