DL: Z SMS plačala parkiranje, a dobila kazen

22.5.2018 | 12:50

Primer plačila z SMS sporočilom (foto arhiv)

Primer plačila z SMS sporočilom (foto arhiv)

Na nas se je obrnila Novomeščanka, ki je pred kratkim prek telefona poslala SMS-sporočilo, s katerim je želela plačati parkiranje v Novem mestu. Dobila je potrjeno, da je uspešno plačala parkiranje v coni NM1, a ko je prišla nazaj do avtomobila, jo je čakala kazen, ker je v SMS pozabila napisati registracijo brez kraja. Zakaj sistem ni urejen tako, da če zazna napako, kot je denimo pomanjkljiva registrska številka, ne zavrne plačila oz. opozori? Koliko je takšnih primerov ter ali ni mogoče, da bi redarji v sistemu pregledali njeno telefonsko številko in tako dobili dokaz, da je lastnica plačala parkirnino, so bila vprašanja, s katerimi smo se obrnili na novomeško občino.

»V sistemu za plačevanje parkirnine s sporocili SMS je vgrajena kontrola cone parkiranja, registrska številka pa je brez kontrole. Analiza delovanja je pokazala, da število pomanjkljivih sporočil ni zanemarljivo, zato smo izvajalca storitve že pozvali, da uvede dodatne kontrole, ki bodo uporabnika opozorile na morebitne pomanjkljivosti pri vnosu registrske številke. Izvajalec nam je ob tem zagotovil, da je primerov, ko uporabniki ne vpišejo kraja registrske tablice, vseeno zelo malo – med 1 in 2 odst.,« so nam odgovorili.

Članek je bil objavljen v 6. številki Dolenjskega lista 7. februarja 2018 v rubriki HALO, tukaj je bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

22.5.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni novomeščan 

občina Novo mesto tako nima financ poštimanih, to je znano - zato previdno

22.5.2018–4     + (2)     – (6)     Oceni hecno 

Ja, pa kaj je tukaj občina ali redarstvo krivo, če je uporabnica površna? Pravila so jasna, potrebno je vtipkati registrsko oznako in brez tega je plačilo pomanjkljivo ali se smatra za nično. Naj poskusi biti površna pri vnosu podatkov za pridobitev osebnega dokumenta. Ali pa pri navedbi številke transakcijskega računa delodajalcu. Oziroma pri oddaji letnega poročila za davčnega zavezanca. Če so v medicini površni, se lahko pacienta narobe zdravi ali opravi poseg na napačnem mestu. Hecno je, da v današnjih časih ljudje kar pričakujejo nekakšna popuščanja pa prilagajanje pravil. Delajte tako kot se od vas zahteva, zbrano, preudarno in natančno, pa ne bo težav. V kolikor pa nastanejo, se pa vsaj ne blamirajte po novicah. Požrite svojo zmoto, priznajte si, da je težava v vas samih in v bodoče se izboljšajte.

22.5.2018+4     + (5)     – (1)     Oceni bizarno 

Če hecno misli da je uporabnica naredila napako, pa naj ji potem občina povrne strošek parkirnine, saj je bila plačana za avto ki ne obstaja. Skrijte se trotli rotovški, ker se vas vidi na kilometer

23.5.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni krneki 

veš kaj hecno.....ljudje delamo napake, in če v nas ne bo nič človeškega, pomisli kaj sledi........tole bi ji lahko komot priznal...ampak ne,za denar se gre a ne? najlepše če plačaš parkirnino in še kazen poleg. Morda da bi kar uro parkiranja zvišal na recimo 20,30€?

23.5.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Mojc 

Tako ne bo slo vec....za neurejena neoznacena parkirisca kazen 10 eur. Pa kdo si tu zdaj dela norca iz koga????uštimajte parkinge tako kot treba pa potem kaznujte! Pred zdr.domom pa parkirajo razni bmw...kar na plocniku pesci pa se naj jim izogibamo.. za koga vraga so redarji???? In kod hodite ko ni reda v urejenih kao parkiriscih ????

23.5.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni bralec 

Ti hecni model, ko bo na odgovornih mestih, kjer se dela veliko škode, zmot in se bodo izboljšali na mestih, kjer je to res potrebno, potem ga s takimi fintami biksaj po komentarjih. A ti pa vedno požreš svojo tudi najmanjšo zmoto ? A res ? Potem pa si kratkovidni, maloumni mazohist.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava