Gašper Rifelj obožuje konje; jahanja učil tudi svojo soplesalko

21.5.2018 | 14:05

Za Gašperja Riflja so konji najlepše živali. (foto: osebni arhiv)

Za Gašperja Riflja so konji najlepše živali. (foto: osebni arhiv)

Gašper je svojo soplesalko iz šova Zvezde plešejo Majo Geršak naučil nekaj osnov jahanja. (foto: osebni arhiv)

Gašper je svojo soplesalko iz šova Zvezde plešejo Majo Geršak naučil nekaj osnov jahanja. (foto: osebni arhiv)

Tekmovalec šova Zvezde plešejo Gašper Rifelj je velik ljubitelj živali. Predvsem konj, s katerimi je obdan že vse svoje življenje. Ko je bil mlajši, so imeli tudi po dvajset konj, sam pa je imel dva. Prejšnja je bila kobila Marčisa, trenutno pa ima kastrata Ballyja.

»Konji so zame najlepše živali in vesel sem, da imam možnost imeti stik z njimi praktično že vse življenje. Nekaj let sem tudi treniral jezdenje, tako da sem precej časa preživel v konjskem sedlu,« nam je dejal Rifelj.

Poleg konj imajo pri Rifljevih doma še psičko Lori in kokoši. Gašperjevemu konju je ime Bally. Tako ga je poimenoval že prejšnji lastnik, ker je bilo glasbeniku to ime všeč, pa se je odločil, da ga obdrži.

BALLYJA SO PRIPELJALI IZ ITALIJE

Zadnja leta se po okoliških travnikih podi s kastratom Ballyjem. »Bally je pasme quarter horse, v katero sem zaljubljen že nekaj let. To so ameriški kavbojski konji. Kupili smo ga pred nekaj leti. Pripeljali smo ga iz Italije, kjer je s svojim lastnikom tudi tekmoval. Ko je bil čas za upokojitev, smo ga kupili mi. Zdaj uživa z nami, ima svoj pašnik in seveda svoje prijatelje, imamo namreč še pet drugih konj. Tu pa tam pa ga malo še zaposlim, ko greva na ježo,« nam je povedal glasbenik.

NA KONJSKEM HRBTU SE SPROŠČA IN SI NABIRA NOVIH MOČI

Ker so njihovi konji ves čas na pašniku, z njimi ni veliko dela. »Vseeno pa je to velika odgovornost. Vsak dan jih je treba nakrmiti, občasno jih oprhamo, še posebej zdaj, ko so bolj topli dnevi, to jim res dobro dene. Oče ima dva konja, s katerima vozi vprego, jaz pa, ko le imam čas, z veseljem sedem v sedlo in se podam nekam v naravo, kjer se res sprostim in si naberem novih moči,« razkriva Rifelj.

BALLY JE TEMPERAMENTEN, A ZELO LEPO VZGOJEN IN NAUČEN

Ker je Bally zaradi svoje tekmovalne preteklosti zelo dobro naučen in izredno pameten, z njim nima nobenih težav, pa čeprav je zelo temperamenten. »Za takšnega konja moraš sicer imeti kar nekaj znanja, da ga lahko jezdiš. Če ga imaš, je ježa na takem konju čisti užitek. Saj veste, kako pravijo: jahanje konja je kot jahanje neba, in s tem se popolnoma strinjam,« pravi Gašper. 

Glasbenik je z obstoječim domačim živalskim svetom za zdaj povsem zadovoljen. Če bi imel ogromno časa, pa bi verjetno imel še kakšnega konja ali pa morda celo jahalno šolo. »Včasih sem imel res močno željo po tem. No, kaj pa vem, morda še pride čas tudi za to. Bomo videli,« nam je za konec še dejal zvezdnik.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

22.5.2018Oceni dr.Mrcina 

Upam, da soplesalka dobro "jaha"!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava