Sevničani v Oplotnici

21.5.2018 | 08:15

Sevničani v Oplotnici

Na letošnjem 13. Pokalu občine Oplotnica – karate turnirju C ranga v organizaciji Karate zveze Slovenije in domačega Shotokan karate kluba Oplotnica je bilo opravljenih 258 nastopov tekmovalcev iz 27 slovenskih klubov. V posamezni kategoriji je bilo tudi po več kot dvajset nastopajočih, kar daje dodatno težo in priznanje temu kategoriziranemu karate turnirju. Omenjenega tekmovanja v olimpijskem karateju so se prvič letos udeležili tudi naši mladi člani Kluba borilnih veščin Sevnica. V zelo močni konkurenci in številčni zasedbi posameznih kategorij so se naši mladi karateisti uspešno kosali z nasprotniki. Čeprav jim manjka nekaj več tekmovalnih izkušenj, pa so s svojimi dobrimi nastopi le opozorili nase. Z malo več športne sreče pa bi bila lahko bera medalj še večja in žlahtnejša.

Za prijetno presenečenje je najprej poskrbela najmlajša članica tekmovalne ekipe Ivana Ćerič, ki je v disciplini kata najmlajših deklic po barvi pasov osvojila bronasto medaljo. Enak uspeh je z odličnimi nastopi ponovila še v kategoriji absolutno. Malo manj sreče pa je imel naš mladi up Ažbe Kovačič, ki je v močni konkurenci kar 21 tekmovalcev odlično nastopil, kar pa je bilo v nadaljevanju premalo za uvrstitev med najboljše štiri. Naslednjemu, ki je uspel preboj med najboljše štiri je bil Nejc Zabasu. V kategoriji mlajših kadetov absolutno je osvojil bronasto medaljo. Ko so se nastopi v katah zaključili je sledil premor, v popoldanskem delu pa so se pričele še športne borbe. Tu je ponovno nastopil Ažbe Kovačič, ki je med malčki po zmagi in porazu v repasažu za tretje mesto izgubil dvoboj in žal tudi bronasto medaljo. Na koncu se je moral zadovoljiti z nehvaležnim petim mestom. Njegove borbene akcije so bile prava paša za oči, eksplozivne in atraktivne, vendar tudi tokrat premalo za zmago! Na nastop Tadeja Božiča nismo dolgo čakali. S polno mero borbenosti je šel na vse ali nič, vendar pa je mladi Tadej na koncu za las zgrešil uvrstitev med prve štiri. V repasažu pa se tudi tokrat ni izšlo za Sevničana in ta dvoboj žal tudi izgubil. Sledil mu je njegov starejši brat Amadej Božič, ki se je med kadeti -70 kg zavihtel na zmagovalnih stopničk in na koncu osvojil bronasto medaljo. Tudi ostali naši preostali tekmovalci Matic Paskvale v katah, in v športnih borbah Nejc Janežič in Zabasu Nejc, so na borišču pustili dober vtis. Še najbližje uspehu je bil Nejc Zabasu, ki je v borbah pri mlajših kadetih osvojil peto mesto.

Čestitke vsem dobitnikom odličij ter ostalim tekmovalcem za odlične nastope in organizatorju Shotokan karate klubu Oplotnica za odlično organizacijo.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica:

3.mesto ĆERIĆ Ivana, kata najmlajše absolutna

3.mesto ĆERIĆ Ivana, kata najmlajše 8.-4.kyu

3.mesto ZABASU Nejc, kata mlajši kadeti absolutna

3.mesto BOŽIČ Amadej, kumite kadeti -70 kg

5.mesto KOVAČIČ Ažbe, kumite malčki -30 kg

5.mesto BOŽIČ Tadej, kumite dečki -40 kg

5.mesto ZABASU Nejc, kumite mlajši kadeti -50 kg

Poročal: Jurij Orač
Spremljevalec: Zoran Ćerić

Galerija

_zzzzzzzkarate (1)
_zzzzzzzkarate (10)
_zzzzzzzkarate (11)
_zzzzzzzkarate (12)
_zzzzzzzkarate (13)
_zzzzzzzkarate (14)
_zzzzzzzkarate (15)
_zzzzzzzkarate (16)
_zzzzzzzkarate (17)
_zzzzzzzkarate (18)
_zzzzzzzkarate (19)
_zzzzzzzkarate (2)
_zzzzzzzkarate (20)
_zzzzzzzkarate (3)
_zzzzzzzkarate (4)
_zzzzzzzkarate (5)
_zzzzzzzkarate (6)
_zzzzzzzkarate (7)
_zzzzzzzkarate (8)
_zzzzzzzkarate (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava