Levica postavlja človeka pred kapital

17.5.2018 | 13:45

Levica postavlja človeka pred kapital

V soboto je Levica v Cerkljah ob Krki predstavila kandidatko in kandidate, ki na letošnjih volitvah v Državni zbor kandidirajo v volilnih okrajih v Posavju. To so:

Tina Kolar (Radeče),

Sašo Jejčič (Sevnica),

Aleš Suša (Krško),

Peter Dirnbek (Brežice).

Tina Kolar: Za politiko, ki ni podrejena interesom kapitala

Tina Kolar je ekonomistka, zaposlena na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v Novem mestu. Je koordinatorica lokalnega odbora Levica Radeče, s katerim si v okviru projekta “Vrnimo občino občanom” v lokalnem okolju prizadevajo za delo javnih institucij v prid ljudi, ne pa v prid interesov elit.

Sašo Jejčič: Zavezani načelom ekološkega socializma

Univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je delovno pot pričel v gospodarstvu (Luka Koper, Jutranjka Sevnica), nadaljeval kot profesionalni sindikalni funkcionar v Sevnici. Večino delovne dobe je delal kot kriminalist, 12 let pred upokojitvijo kot vodja sektorja kriminalistične policije v PU Krško. Po upokojitvi je pogodbeno delal v Komisiji za preprečevanje korupcije RS. V lokalnem okolju deluje kot predsednik Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica.

Aleš Suša: Trajnostni razvoj, poštene plače in pokojnine ter učinkovit javni prevoz

Mladost je preživel v Krškem, v starem mestu na desnem bregu Save. Po končani srednji tehnični šoli v Krškem je izobraževanje nadaljeval v glasbi in dobro desetletje glasbenega študija zaključil z diplomo na Univerzi v Gradcu. Zaposlen je v Big bandu RTV Slovenija. V lokalnem okolju že 25 let deluje kot vodja orkestra Big band Krško, ki letos praznuje 40 let delovanja.

Peter Dirnbek: Levica je glas tistih, ki se jih ponavadi ne sliši

Osnovno šolo in gimnazijo je končal v Brežicah, diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Zaposlen je v Centru za šolske in obšolske dejavnosti. V lokalnem okolju je znan kot karateist in glasbenik – kantavtor, zadnja štiri leta pa zastopa Levico v občinskem svetu občine Brežice.

Levica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava