Cankar stanovalce združil ob besedi in kavi

17.5.2018 | 10:40

Cankar stanovalce združil ob besedi in kavi

10. maja 2018 je minilo 142 let od rojstva Ivana Cankarja, velikega slovenskega pesnika, pisatelja in dramatika. V Domu upokojencev Brežice smo se združili stanovalci, člani bralnega kluba Lastovke, zaposleni ter Knjižnica Brežice. Skupaj smo oblikovali kratek kulturni program.

Ob slikah smo spregovorili o njegovem življenju, ki je bilo v celoti posvečeno pisanju. Kot prvi slovenski poklicni pisatelj je v svojih delih opozarjal na vsakdanje težave in lepe trenutke preprostih ljudi. Ob branju odlomkov njegovih del smo odkrivali lepote Vrhnike in Rožnika skozi njegove oči. Misli o domači besedi in pomenu matere so mnogim poslušalcem segle globoko v srce že pred mnogimi leti. Naše skupno srečanje pa je obudilo tudi marsikateri spomin. Med občinstvom je bilo veliko takšnih, ki se spomnijo del Enajsta šola pod mostom in nepozabne Skodelice kave. Program sta popestrili stanovalki z branjem njegovih pesmi.

Druženje ni prebudilo le našega sluha in vida, pač pa tudi okus. Iz kuhinje je prišla kava. Ob lončku dišečega napitka smo se poslovili in že snovali novo srečanje prihodnji teden.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzzCankar 4 (1)
_zzzzCankar 4 (2)
_zzzzCankar 4 (3)
_zzzzCankar 4 (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava