Dijaki in študenti, vabljeni k raziskovanju Lisce

17.5.2018 | 08:40

Foto: arhiv LO

Foto: arhiv LO

Do 15. junija so odprte prijave na raziskovalni tabor Lisca 2018, ki bo potekal od 9. do 14. julija. Organizatorja tabora sta Center šolskih in obšolskih dejavnosti in Občina Sevnica, k prijavi za udeležbo in aktivno sodelovanje organizatorja pa vabita dijake in študente. Na prijetni in zelo priljubljeni planinski točki na Posavskem hribovju bo ta lokacija v sklopu raziskovalnega tabora projektno raziskana v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah.

V raziskovalnih skupinah krajinskega načrtovanja, upravljanja podeželja, etnologije, meteorologije, astronomije, okoljevarstva, naravoslovja, geografije, turizma, naravne in kulturne dediščine, sociologije, športa, pridobivanja energije iz naravnih virov, agrarne ekonomije, inovativnega pristopa učenja, sonaravnega in trajnostnega bivanja bodo udeleženci pripravili idejne predloge za oblikovanje novega učnega okolja, ki bo podprto s sodobno tehnologijo. Inovativni prostor bo namenjen učenju učencev različnih starostnih skupin, prostoru za igro, športu in rekreaciji, druženju, spoznavanju sebe in sovrstnikov ter sprostitvi. Prostorsko urejen prostor bo nudil tudi dodatne možnosti za razvoj turizma v lokalnem okolju.

Delo udeležencev bo obsegalo aktivno sodelovanje: spremljanje strokovnih predavanj, raziskovanje okolja, delo v raziskovalni skupini, oblikovanje strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev rezultatov raziskovalne skupine na dan predstavitve idejnega projekta. Interdisciplinaren pristop projektnega dela je enkratna možnost za sodelovanje, učenje in pridobivanje izkušenj ter druženje udeležencev in udeleženk srednjih šol, višjih šol, fakultet in univerz z interesom aktivnega raziskovanja v občini Sevnica.

Možnost prijav je odprta za 40 udeležencev, in sicer na e-naslova andreja.tomazin@csod.si oziroma posavje@csod.si, kjer je na voljo tudi e-prijavnica. Po preteku roka za prijavo bosta končni izbor kandidatov opravila oba organizatorja. Pri izboru udeležencev bo komisija zagotovila zastopanost različnih učnih programov, ki ustrezajo vsebinam, ki so predmet raziskovalnega tabora. Prednost pri prijavi in udeležbi imajo udeleženci iz sevniške občine, vsak aktiven udeleženec pa bo imel stroške bivanja in prehrane poravnane s strani Občine Sevnica. Kandidati bodo o izboru obveščeni do 1. junija 2018.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava