5. Leskovška salamiada in 22. finale slovenskih salamiad

16.5.2018 | 13:40

5. Leskovška salamiada in 22. finale slovenskih salamiad
5. Leskovška salamiada in 22. finale slovenskih salamiad

V soboto, 12. maja, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem na prireditvenem prostoru Vinske kleti Krško izvedlo 5. Leskovško salamiado ter 22. finale slovenskih salamiad. Ker so letos bili organizatorji obeh dogodkov, so že v aprilu začeli sprejemati salame, klobase, slanine in špehovke, katere so kasneje sodniki v prostorih vinske kleti Krško tudi ocenili.

Zmagovalci po ocenah sodnikov 5. Leskovške salamiade so bili: 1. mesto Janez Peterlin - Bela Cerkev Šmarješke Toplice, 2. mesto Milan Janežič Škocjan in 3. mesto je pri salamah zasedlo Gostišče Felicijan Radna Boštanj; pri klobasah je bil 1. Alojz Žabkar, 2. Boštjan Komljanec in 3. Stanislav Pflege, pri slaninah pa 1. Ivan Prah, 2. Stanislav Zupančič in 3. Jožica Žibert. Sledile so špehovke, kjer je bil 1. Žiga Sintič, 2. Silvo Vide in 3. Milan Janežič.

Za 22. finale pa so se vzorci zbirali v Gostišču Kunst, hkrati pa so se pobirale tudi županove salame iz sosednjih občin, tudi te salame so se ocenjevale v prostorih vinske kleti Krško. Za 22. Finale slovenskih salamiad so salame ocenjevali: Franc Sotošek, Stane Zupančič, Milan Vrščaj, Braco Miroševič, Damjan Matko inDejan Kokot. Po njihovi oceni je najboljšo salamo izdelal in tako bil 1. Matjaž Peterlin (Šmarješke Toplice), 2. Milan Janežič (Škocjan) in 3. Andrej Košmrl (Novo mesto), pri županovih salamah pa je izdelal najboljšo Lado Petretič (Kostanjevica na Krki), 2. Srečko Ocvirk (Sevnica) in 3. Ratko Luzar (Šentjernej).

Celotna prireditev je bila popestrena z Veseljakovim odrom, kjer so nastopili Ansambel Nemir, Ansambel Potep in Nuša Rojs, Tone Fornezzi -Tof, z domačimi dobrotami aktiv kmečkih žena Krško polje in Sremič, s suhomesnatimi izdelki DLSD Leskovec pri Krškem, ob nakupu vstopnice pa se je lahko še vsak pogostil s toplo večerjo, na voljo pa je bila tako brezalkoholna pijača kot odlično vino PTP Cviček Vinske kleti Krško.

Anton Hruševar

Galerija

_salamiada (1)
_salamiada (10)
_salamiada (11)
_salamiada (12)
_salamiada (13)
_salamiada (14)
_salamiada (15)
_salamiada (16)
_salamiada (17)
_salamiada (18)
_salamiada (19)
_salamiada (2)
_salamiada (20)
_salamiada (21)
_salamiada (22)
_salamiada (23)
_salamiada (24)
_salamiada (3)
_salamiada (4)
_salamiada (5)
_salamiada (6)
_salamiada (7)
_salamiada (8)
_salamiada (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

16.5.2018Oceni hah 

Andrej Košmrlj- pridemo na pokušnjo salame.Bo enaka??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava