Melanio Trump operirali

15.5.2018 | 08:00

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Komunikacijska direktorica prve dame ZDA Stephanie Grisham je v ponedeljek popoldne sporočila, da je 48-letna Melania Trump zjutraj prestala operacijo na ledvici in da bo še nekaj dni ostala v vojaški bolnišnici Walter Reed pri Washingtonu, kjer so opravili poseg. Ameriški zdravstveni strokovnjaki na podlagi skopega sporočila za javnost domnevajo, da je šlo za postopek zaustavitve dotoka krvi benignemu tumorju, ki je dokaj pogost pri ženskah srednjih let.

Tiskovno sporočilo Bele hiše pravi, da je prva dama ZDA prestala uspešen postopek "embolizacije zaradi benignega stanja na ledvici" in da ni bilo komplikacij.

Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve.

Medij Politico citira zdravnika univerzitetne bolnišnice Georgetown Keitha Kowalczyka, ki sklepa, da je šlo za odstranitev benignega tumorja angiolimfoma, ki se pojavlja pri ženska srednjih let in lahko povzroči krvavitve, če preveč naraste.

Ta vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česar drugega, v določenih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še isti ali pa naslednji dan, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA ne želijo tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju.

V bolnišnici naj bi ostala do konca tedna, Grishamova pa dodaja, da se Trumpova veseli popolnega okrevanja, da bo lahko nadaljevala svoje delo za otroke vsepovsod.

Podpredsednik ZDA Mike Pence je pred svojim govorom ob 70. obletnici izraelske državnosti dejal, da je bil poseg že dlje časa v načrtu in ni šlo za nič nujnega. Razglasil je, da je bil poseg uspešen in z veseljem poročal, da se prvi dami stanje izboljšuje.

Melanio Trump je označil za izjemno žensko in menil, da so ZDA blagoslovljene, da jo imajo za svojo prvo damo. Sedaj jo imajo v srcih in zanjo molijo.

Želje za hitro okrevanje ji je prenesel tudi vodja senatnih demokratov Charles Schumer iz New Yorka, predsednik ZDA Donald Trump pa jo je v ponedeljek zvečer obiskal, se prepričal, da je z njo vse v redu in se kmalu vrnil v Belo hišo.

Zadnji tvit, ki ga je objavil v ponedeljek, je govoril o tem, da se odpravlja pogledat ženo v bolnišnico Walter Reed. "Na poti do zdravstvenega centra Walter Reed, da vidim našo veliko prvo damo Melanio. Uspešen postopek, je dobre volje. Hvala vsem za dobre želje," je tvitnil Trump.

Melanio Trump so nazadnje opazili v javnosti preteklo sredo, ko sta s Trumpom sprejela zakonce ameriških vojakov in matere vojakov pred praznikom mater. Na materinski dan v nedeljo je ni bilo na spregled, Trump pa je v Virginiji igral golf brez nje.

sta

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava