Medgeneracijsko sodelovanje - semiška Šola zdravja s sončki

1.5.2018 | 13:10

Medgeneracijsko sodelovanje - semiška Šola zdravja s sončki
Medgeneracijsko sodelovanje - semiška Šola zdravja s sončki

Društvo Šola zdravja redno deluje v Semiču od 14. marca 2016. Kot večina slovenskih skupin se tudi v Semiču zberemo vsakodnevno, seveda razen nedelj in praznikov, ob pol osmih zjutraj in veselo telovadimo pred našim Kulturnim centrom. Tako si na svežem zraku napolnimo vse telesne in duševne baterije, da lažje prebrodimo dnevna razdajanja za tiste, ki nas spremljajo preko življenja ter skrbimo za zdravje in si ga krepimo.

S svojim delom in sodelovanjem na raznih prireditvah smo razpoznavni tudi s sončno, oranžno barvo oblačil. 

Članice DŠZ Semič smo se z veseljem odzvale povabilu semiškega otroškega vrtca Sonček, da se vključimo v njihov projekt "Zdravje v vrtcu".

Okrog 70 vrtčevskih otrok z vzgojiteljicami in njihovimi pomočnicami, se nam je pridružilo v petek, 20. aprila 2018, na ploščadi pred Kulturnim centrom Semič pri jutranji telovadbi 1000 gibov po metodi dr. Nikolaya Grishina. 

Po uvodni predstavitvi pomena telovadbe na prostem Marije Stariha, vodje podružnice DŠZ Semič, so otroci lepo sodelovali in ob koncu v zahvalo poklonili spominek, sonček - znak svojega vrtca Sonček. Marija, vodja tokratne telovadbe, pa sem jim izročila zloženke in revijo društva Šola zdravja.  

Skupno smo se dogovorili, da bomo s sodelovanjem nadaljevali.

Ob koncu še povabilo vsem v vseh starostnih obdobjih, tudi moškim, katerim ni vseeno za lastno zdravje, priključite se naši jutranji telovadbi!

Leta niso važna. Veselo telovadite in se razgibajte takoj zjutraj, da boste lažje premagovali dnevna opravila. Nikoli ni prepozno. Poskrbite za večno mladost, veliko se smejte in mislite pozitivno!! 

Kako je potekalo naše skupno petkovo razgibavanje pred Kulturnim centrom Semič, je slikovno posnela Tanja Prešeren Banovec.

Veliko sonca tudi v duši in srcu vam želim!

Marija Stariha

Galerija

ia (1)
ia (10)
ia (11)
ia (12)
ia (13)
ia (14)
ia (2)
ia (3)
ia (4)
ia (5)
ia (6)
ia (7)
ia (8)
ia (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava