Ogled Krkinega obrata Notol 2 je bil posebno doživetje

26.4.2018 | 12:15

Ogled Krkinega obrata Notol 2 je bil posebno doživetje
Ogled Krkinega obrata Notol 2 je bil posebno doživetje
Ogled Krkinega obrata Notol 2 je bil posebno doživetje

V torek, 17. aprila, je skupina študentov in zaposlenih na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, ki letos obeležuje 10. obletnico obstoja in delovanja, obiskala podjetje Krko, d. d., Novo mesto.

Zbrali smo se v upravni stavbi podjetja na Šmarješki cesti 6, nato pa nas je predstavnica Krkine Službe za odnose z javnostmi Krke, Simona Kastelic vodila na ogled Obrata za proizvodnjo trdnih oblik zdravil Notol 2.

Kot smo izvedeli, je v obratu Notol 2 proizvodnja stekla februarja 2015, razprostira pa se na kar 55.000 m2 površine. Še preden smo dejansko videli proizvodne prostore, kjer proizvajajo trdne oblike farmacevtskih izdelkov (tablete in kapsule), smo si ogledali kratek predstavitveni film o Krki ter v Krkini galeriji blagovnih znamk spoznali zgodovino podjetja.

Nato smo se s panoramskim dvigalom popeljali skozi različna nadstropja objekta Notol 2, kjer poteka proizvodnja tablet in kapsul. Gre za visoko avtomatizirane proizvodne in transportne procese. V objekt so vgrajeni najkakovostnejši in najsodobnejši materiali in tehnologije, prednost pa je visoka stopnja avtomatizacije in računalniške podpore s poudarkom na računalniško vodeni proizvodnji in avtomatiziranem računalniško vodenem sistemu pretoka materialov.

Ogled proizvodnje farmacevtskih izdelkov v Notol - u2 je bil res svojevrstno doživetje, za prijazno in strokovno vodenje po objektu ter sladek prigrizek pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Sabina Gosenca/FIŠ
Fotografije: A.D., S.G., arhiv Krke, d.d.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava