DL: Zahodna obvoznica - Kmalu hitreje do Akrapoviča

21.12.2017 | 10:50

V neposredni bližini podjetij Akrapovič in Cementni izdelki Anton Rojec so zabrneli stroji, ki gradijo krožišče. (Foto: G. Stopar)

V neposredni bližini podjetij Akrapovič in Cementni izdelki Anton Rojec so zabrneli stroji, ki gradijo krožišče. (Foto: G. Stopar)

Začela se je gradnja krožišča na zahodni obvoznici, v bližini podjetja Akrapovič ... Občina Ivančna Gorica je z ministrstvom za infrastrukturo podpisala sofinancersko pogodbo za ureditev krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici, natančneje na cestnem odseku Malo Hudo–Ivančna Gorica.

Pogodbena vrednost križišča, ki bo stalo v neposredni bližini podjetja Akrapovič, znaša slabih 1.078.000 evrov (z DDV), od tega bo občina gradnjo sofinancirala v višini 433.374,40 evra, je sporočil Gašper Stopar z ivanške občine. Izvajalec je dela začel prejšnji teden, končali pa naj bi jih konec junija prihodnje leto.

V sklopu gradnje krožišča bodo zgradili tudi dostopno cesto do bližnjih podjetij Akrapovič in Cementni izdelki Anton Rojec, v naslednjih letih pa bodo cesto podaljšali do posestva Marof v Stični oz. do zdajšnjega križišča pri vhodu v Vzgojno-izobraževalni center Ivančna Gorica. Tudi tam naj bi zgradili krožišče.

S to navezavo se bodo udeleženci v prometu izognili jutranji prometni gneči v središču Ivančne Gorice. Znano je namreč, da zdaj ob delovnikih med sedmo in osmo uro zjutraj vozila iz smeri Stične tudi po 10 in več minut čakajo, da se prebijejo do avtoceste. Ko bo zgrajena navedena cesta, bodo vozniki od šole in vrtca do zahodne obvoznice ter avtocestnega priključka lahko prišli veliko hitreje.

Stopar še dodaja, da je poleg že omenjenega projekta v izdelavi tudi projektna dokumentacija za izgradnjo nadvoza čez železniško progo in navezavo na obstoječo cesto v industrijski coni. Kajti tudi prečkanje železniške proge v Ivančni Gorici je eden večjih prometnih problemov ali podvigov.

Članek je bil objavljen v 50. številki Dolenjskega lista 14. decembra 2017

J. A.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.3.2018Oceni opazovalka 

..sem že mislila,da so zabrneli stroji do črnomaljskega Akrapoviča..,pa nič od tega !!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava