Sevničani na Mednarodnem karate turnirju polnega kontakta

16.3.2018 | 08:20

Sevničani na Mednarodnem karate turnirju polnega kontakta
Sevničani na Mednarodnem karate turnirju polnega kontakta

V soboto se je v Sveti Nedelji odvijal največji kyokushinkai karate turnir v Evropi pod okriljem IKO Kyokushinkai kan Matsuhime Hrvatska. Na tem prestižnem tekmovanju je nastopilo več kot 300 nastopajočih iz 14 držav Avstrije, BiH, Estonije, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, ZDA, Slovaške, Češke, Slovenije, Srbije, Španije, Ukrajine in Hrvaške. Naš klub je imel štiri tekmovalce, ki so se najprej pomerili v disciplini kata, vendar se niso uspeli uvrstiti v nadaljnje izločilne boje za medalje. V popoldanskem delu pa so nastopili še tekmovalci v borbah, disciplina Kumite polnega kontakta. V kategoriji dečkov – 45 kg je naš Tilen CVELBAR na svojem »pohodu« do odličja premagal vse tri svoje nasprotnike, v polfinalu pa žal izgubil z minimalno razliko. Ponovno se je podal v boj za bronasto medaljo, kjer pa je v repasažni borbi svojega nasprotnika gladko premagal in prvič v zgodovini sevniškega karateja osvojil zasluženo bronasto medaljo v karateju polnega kontakta – kyokushin (full contact karate).

Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmage pa so se poleg Tilna veselili tudi preostali naši dobri tekmovalci Nejc Janežič, Nejc Zabasu in Tadej Božič, ki so ga ves čas nastopov bučno spodbujali.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim za izjemno prikazane nastope in še posebej za osvojeno prvo medaljo v Kyokushinkai karateju. OSU!

S tekmovanja poročal Jurij Orač

Galerija

_zzzkarate (1)
_zzzkarate (10)
_zzzkarate (11)
_zzzkarate (12)
_zzzkarate (2)
_zzzkarate (3)
_zzzkarate (4)
_zzzkarate (5)
_zzzkarate (6)
_zzzkarate (7)
_zzzkarate (8)
_zzzkarate (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava