Usposabljanje na Sv. Joštu- zimovanje Odbitih grč

10.3.2018 | 13:45

Usposabljanje na Sv. Joštu- zimovanje Odbitih grč
Usposabljanje na Sv. Joštu- zimovanje Odbitih grč

Pretekli vikend smo se novomeški skavti, ki sestavljamo vejo izvidnikov in vodnic, odpravili na tridnevni tabor – zimovanje. V petek smo se z avtobusom odpeljali proti Kranju in se peš podali na hrib Sveti Jošt nad Kranjem. Naš vikend je minil v duhu resnične svobode in poguma. Otrokom smo na zabaven način predstavili delovanje slovenske vojske, v katerem so bili udeleženci usposabljanja enote Odbitih grč, kot se imenuje naša četa.

Prvi preizkus so naši ''kandidati'' morali opraviti, še preden so vstopili v kočo. Kot bodoči vojaki so se morali izkazati v izvedbi vojaških sklec, počepov in teka. Dokazali so, da so pripravljeni tudi na nočne intervencije, saj so v pičlih treh minutah stali v vrsti zbor tudi ob enih ponoči.

V soboto so se otroci po vodih odpravili na več urni pohod do okoliških točk. Po njihovem prihodu nazaj smo izvedli skavtske veščine. Kurili smo ogenj v snegu, naredili iglu, se naučili nekaj o prvi pomoči in orientaciji. Zvečer smo si skupaj ogledali film, ki se je navezoval na temo poguma in svobode.

V nedeljo smo se po veliki igri na snegu z avtobusom odpravili nazaj proti Šmihelu. Tam smo skupaj s starši zaključili s sv. mašo, po njej pa je vsak izmed udeležencev »usposabljanja« dobil značko, saj so vsi opravili vse izzive in bili tako sprejeti v Enoto Odbitih grč.

K. R.

Galerija

_g (1)
_g (2)
_g (3)
_g (4)
_g (5)
_g (6)
_g (7)
_g (8)
_g (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (55)

10.3.2018–1     + (0)     – (1)     Oceni Nerotovžan 

Rotovžani, spet politična propaganda ?

10.3.2018Oceni Samo vprašam 

A teb tudi rotovžani kar naprej od vsepovsod ven letijo ? :-)

11.3.2018—     + (1)     – (1)     Oceni Branko 

Skavti, cerkev, vojska... Je to kak podmladek SDS?

11.3.2018Oceni bog vas nima rad 

ahh...to ti je neki zametek maratoncev v smeri Vetrinj...povratek z vlakom...

12.3.2018—     + (1)     – (1)     Oceni Samo vprašam 

Kaj imajo uniforme slovenske vojske skupnega s katoliškimi skavti? Janez jugend- Mahnič regiment?

12.3.2018Oceni Na mladih svet stoji 

Eto, bodoči kristusovi vojščaki. Vojaški dril in uniforme nazorno nakazujejo naravo skavtske organizacije. Lepo, lepo . Naj jim pa svetujem, da se obujejo tako kot se je na drugi slikci skrajno desni " mačo". V takem obuvalu se hitreje teče !

13.3.2018Oceni Državljan 

Ko smo že pri Mahniču in vojaškem usposabljanju skavtov - kaj pa če se cicibani urijo za zaščito EU in NATA?? Namreč Žan že vsepovsod videva Ruse. prava poslastica že prav patološke neumnosti SDS in Žana Mahniča pa je trditev, da naj bi na seji Odbora za obrambo bila izrečena trditev, da Rusija v zadnjem času v Sloveniji ustanavlja protifašistična gibanja z namenom destabilizacije EU in Nata. Povdarjam - " USTANAVLJANJA PRITIFAŠISTIČNA GIBANJA" !!!! Gre seveda za patološko paranojo Žana Mahniča in njegovih strankarskih kolegov. Se mi pa zastavlja vprašanje ali Mahnič početje SDS, EU in NATO s tem smatra za fašistično?? Me res zanima kaj o tem meni EU in NATO!! Pa kaj o tem, da so protifašistična gibanja grožnja Evropi tudi !!

13.3.2018—     + (1)     – (1)     Oceni manja 

Ta Mahnič je že tako napihnjen z vsemi možnimi videnji, trditvami in drugimi mahnjenimi početji, da se bo enkrat razpočil.

13.3.2018—     + (2)     – (2)     Oceni Tine Rine 

Kaj pluvate po ljudeh po čem pa ste vi boljši? a po zagovarjanju zločincev? ste mogoče družbi prispevali kaj kar bi si bilo vredno zapomniti?Samo sovraštvo sejete in se bojujete proti nekakšnim nacističnim silam, ki so plod vaše domišlije. Kaj pa je bilo takega kar nam je SFRJ zapustila? nič drugega niste kakor čopor hujskačev s činom generala iz naslonjača. Državljan alias Legat. Abecedarij ipd... kaj pa si ti ustvaril, da si samospeve poješ? Priklopljen si na socialko, ki ti še internet plačuje, pameten pa za tri. V kolikor se ne strinjaš z mnenji drugih, pač se ne javljaj pa bo mir a ne?

13.3.2018Oceni Državljan 

Tine Rine v propast :-))! Pobček saj sploh ne veš kaj čvekaš! Kot mahnjeni Mahnič in njegova jata ne ;: ))))!! Če že kdo, razdor med Slovenci povečujete prav zagovorniki nacifašizma in pljuvači po NOB!! Prav vi ste "čopor hujskačev"!! Razprodaja v SFRJ ustvarjenega je tako opevani poosamosvojitveni " zgodbi o uspehu" omogočila vsaj nekaj letno preživetje kobajagi samostojne Slovenije. To z gotovostjo lahko potrdi vsak državljan Republike Slovenije!!Razen seveda " generala iz naslonjača" gospoda, nekdaj tovariša generalisima Glanzhopfha!Kaj pa sem si osebno ustvaril, pa ni stvar SDS ali neonacistov. Kar sem si ( in to res ni tako malo, pa tudi nesramno veliko ne !! ). pa sem si z lastnimi rokami in pametjo. BREZ GOLJUFANJA PREJŠNJE ALI SEDANJE DRŽAVE!! Za razliko od mnogih, ki si s proračunskimi sredstvi prek razno raznih " inštitutov", " dobrodelnih društev ala Vrtnica Urške Bačovnik Janša, in podobnih " nevtralno- domoljubnih" združenj zagotavljajo redne dodatne osebne in strankarske prihodke! Primer? Eva ga na! Omenjeno društvo Vrtnica je za prizadete ob poplavah v Občini Šentjernej organiziralo dobrodelni koncert. Po enem letu preizadeti od Vrtnice niso prejeli niti centa. Šele po posredovanju in medijskem pritisku javnosti je nekaj denarja prizadetim vendarle kapnilo. Seveda pa je vprašanje kje bi poniknil denar če se nihče ne bi po njem povprašal ... Za konec - vem da vam ni po godu da plebiscitarna večina Slovenk in Slovencev ne deli vaši idej, mnenj in početja.Verjamem da si želite da ljudje z drugačnim mišljenjem in drugačnimi pogledi popolnoma utihnejo. Pa ne bo šlo. V Sloveniji menda vladata demokracija in svoboda govora. Vam tudi to ne diši ?? Aha, boš ti kaj dodal na Mahničeve izjave??

začetnapredhodna Stran: 1/6naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava