Stoprvi jubilej Viktorja Mikliča- živel skromno in veliko delal

26.2.2018 | 13:30

Na sliki štiri generacije moških: vnuk Viktor, sin Viktor, slavljenec Viktor in pravnuk Jani

Na sliki štiri generacije moških: vnuk Viktor, sin Viktor, slavljenec Viktor in pravnuk Jani

V ponedeljek, 19. februarja, je praznoval 101. leto Viktor Miklič iz Mačkovca v Novem mestu. Ob tej priložnosti so ga obiskali predstavniki župnijske Karitas Št. Peter – Otočec z domačim župnikom Jožetom Račkim in predstavnici KORK Ločna – Mačkovec. Slavljenec je bil obiska zelo vesel. Zaželeli so mu zdravja in dobrega počutja. Skupaj so tudi zapeli. V pogovoru je obujal spomine iz mladih dni, igral je frajtonarico, se peljal s kolesom tudi v Ljubljano. Iz njegovega pripovedovanja smo marsikaj zanimivega izvedeli.

Ponosen je na svojega sina in dve hčerki. Danes Viktorja osrečuje 6 vnukov in 8 pravnukov. V hiši, kjer živi, so zbrane štiri generacije moških: sin Viktor, vnuk Dejan in pravnuk Marcel. Sam si vsako jutro pripravi zajtrk. Dneve si krajša z branjem knjig, predvsem romanov, je tudi naročnik Dolenjskega lista. Vsak dan se sprehodi po bližnji okolici, sprehod tudi ponovi. Hodi s pomočjo bergel.

O receptu za dolgo življenje je dejal, da je živel skromno in moral vedno veliko delati.

Želimo mu še veliko zdravih let.

Helena Murgelj

Galerija

_viktor (1)
_viktor (2)
_viktor (3)
_viktor (4)
_viktor (5)
Stoprvi jubilej Viktorja Mikliča- živel skromno in veliko delal

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

27.2.2018Oceni L.Š. ./../.../ 

Spoštovani doktor Žiga Turk. Berem Vas. Ne samo ta Prispevek _ Odprto razmišljanje. https://siol.net/siol-plus/kolumne/strici-na-pomoc-461065 _ Upam, da preBEREte tudi iz fotografij. Seveda državljanu Viktorju Miklič, zdravje v 102. letu življenja. Prispevek je hiša Siol objavila 27.svečana 2018 ob 0,001 uri. Me veseli, da ste potrdili , da tudi NAJ SE naravoslovke_naravoslovci _ DATI vpisati na Volilni seznam; pa seveda tudi ostala TEHNIČNA inteligenca. ČAS je ČAS _ za obe polovici >> Možganov. Pozdrav iz mesta sedmih gričev IN ČE v dolino enakega števila _ krožeče ( Kroži in ne teče dragi doktor Žiga Turk !!) reke Krke z desnimi in levimi pritoki _ Aetate reddimur prudentiores _ Prevod draga državljanka_ Bralka_ dragi DRŽAvljan Bralec poIŠČI_ program želi Vsoto tri IN osem = 11 = 2 _ tako je ŽELElo _ poDARjamo _ pesem _ KI ima Eno besedo v napaki _ SLavko Podboj _ https://www.youtube.com/watch?v=Owa6vJRnYfc _ saj VEM_ _ DA_DA_ VE_VEM_VEŠ _ ste Sporočilo ( sam pa nikoli POzaBIL ne bom 21.12. _ Azteški koledar _ KDO in ZAKAJ je želel - naročil _ DA_DA_ po 14. dnevih bi Slovenske novice PISALe na naslovnici _ naredil je SAMOmor_ nad Zelenimi (V) Gorjancih .!?)

27.2.2018Oceni SLOVENSKE NOVICE _ ZAKAJ  

- Hvala DRŽAvljanka Učiteljica Helena, ki imaš sol v Glavi _ //// samo ta del DA preKRIjem _ sloVENske novice _ ne gre in ne gre v tamkajšnjih glavah. http://www.slovenskenovice.si/kronika/doma _ naslovnica na spletu????? Bojan_ Bojan_ Z A K A J ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava