90 let gospe Jožice Bohte

14.2.2018 | 14:45

90 let gospe Jožice Bohte

Gospa Jožica Bohte se je rodila 13.2.1928 v Družinski vasi, kjer je odraščala s starši in še s tremi sestrami. Kot mlado dekle je prišla v Novo mesto, se zaposlila v gostilni Novak in nato zamenjala še par gostincev in delovno dobo nadaljevala kot poslovodja v Pekariji v Novem mestu, od koder se je spominjajo številni Novomeščani.

V Novem mestu je spoznala bodočega moža Jožeta, rodila sta se jima sinova Miro in Andrej. V Krajevni skupnosti Majde Šilc, na začetku Ulice Marjana Kozine, sta zgradila hišo in družinska sreča je bila popolna. Da je bila gospa Jožica gostinka, je občutil vsak gost, ki je prišel k njim na obisk, saj je vsakega prijazno postregla in bila včasih tudi malo užaljena, če je kdo njeno gostoljubje prijazno odklonil.

Leta so tekla, sinova sta k hiši pripeljala vsak svojo izvoljenko, Miro Tadejo, Andrej Matejo. Obdarili so jo s štirimi vnukinjami in enim vnukom, katerim je bila še posebno ljubeča babica. Še kako bi z veseljem razvajala svoje štiri pravnuke, če je ne bi prizadela bolezen in je morala v DSO Novo mesto.

Na dan njenega praznovanja so jo v DSO obiskali njeni dragi, nečak ter predstavnika MONM, SKS in KORK Majde Šilc. Vsi zbrani smo ji zaželeli lepo praznovanje in prijetno bivanje v domu. Ob slovesu je nečak Jože botrci zaigral, zbrani pa smo zapeli '' ... vse najboljše za te ... !''

Fanika Vovk

Galerija

_zaa (1)
_zaa (2)
_zaa (3)
_zaa (4)
_zaa (5)
_zaa (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava