V bolnišnici stavkali ob krofih

13.2.2018 | 13:05

V bolnišnici stavkali ob krofih
V bolnišnici stavkali ob krofih
V bolnišnici stavkali ob krofih
V bolnišnici stavkali ob krofih
V bolnišnici stavkali ob krofih

Poročilo o stavki v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva, ki je potekala v torek, 13.2.2018, od 8. do 10. ure: Stavkajoči smo se v Splošni bolnišnici Novo mesto od 8. do 10. ure zbrali na stavkovnem zbornem mestu. Deležni smo bili tako podpore vodstva kot tudi zdravnikov. Število udeležencev ocenjujemo na okoli 400, od 550 danes razporejenih v dopoldansko delo, kar potrjuje dejstvo, da je zaposlenim dovolj.

Proces dela na dan stavke smo organizirali tako, da se je zagotavljalo nemoteno izvajanje v zakonih in kolektivnih pogodbah določenega minimalnega obsega zdravstvenih storitev, zdravstvene nege in oskrbe kot ob nedeljah in praznikih. Vse naročene redne storitve v omenjenem času so se na vseh enotah prenaročile.

Menza je v bolnišnici tega dne odprta po 10. uri. Sindikati smo v ta namen solidarnostno naročili krofe v Pekarni Žito.

V kolikor vladna stran k reševanju problemov tokrat ne bo pristopila resno, bomo stavko zaostrovali, dokler ne bomo dosegli zahtevanega.

Ob dejstvu, da imamo gospodarsko rast in da so določeni skupini v zdravstvu mimo nas krepko dvignili plače, realizaciji podpisanega sporazuma o sprejetju kadrovskih standardov in normativov leta 2013, pa se vlada še danes izmika, imamo izgovorov dovolj.

Sprejetje kadrovskih standardov in normativov pomeni dovolj kadra na posameznih deloviščih, posledično pa zagotavljanje varne in kakovostne obravnave pacientov. Delavci v zdravstveni negi smo izgoreli, saj ves čas delujemo na minimumu in komaj še zagotavljamo zdravstveno oskrbo.

Z dvigom plač zaposlenim, ki so uvrščeni do 26. plačnega razreda, je vlada naredila samo še več anomalij. Znotraj skupine zdravstvenih delavcev je prišlo do še več nesorazmerij, zato zahtevamo, da se anomalije nemudoma odpravijo. Za naše delo, ki je opravljeno strokovno in odgovorno, zahtevamo pošteno plačilo.

Marjanca Čegovnik,
predsednica SDZNS SE SB NM

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

13.2.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni mici 

Podpiram stavko, da ne bo pomote. Kar naj si izborijo svoje pravice. Imam pa predlog: Vsi (policisti,učitelji,zdravstveni delavci itd) bi morali stavkati skupno na ed dan. presneto bi se poznalo, učinek bi bilj sigurno boljši.Pa naj se v večjem številu zberejo pred parlamentom.

14.2.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni bralec 

Čakam, da bodo še naši pos(r)lanci stavkali!

14.2.2018Oceni Kar je res, je res 

Poslanci stavkajo skoz vse leto. Kar poglej prenose sej državnega zbora. Tri četrtine spi, bere časopisje, knjigice ali pa brska po mobilniku. Vsake tolk časa se nekdo zbudi in malo, tako bolj zaradi imidža kot zares, poropota in potem po starem. Spanje, branje, brskanje , .....Tretina pa na seje sploh ne hodi ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava