Nepozabna izkušnja v Plymouthu

26.12.2017 | 13:40

Nepozabna izkušnja v Plymouthu

V nedeljo, 29. 10. 2017, smo se dijakinje Ekonomske šole Novo mesto ob treh zjutraj odpravile z novomeške avtobusne postaje proti letališču v Benetkah. Pot je trajala približno štiri ure in pol. Na letališču smo oddale prtljago in se vkrcale na letalo. V Londonu smo pot nadaljevale z avtobusom. Vozile smo se kar veliko časa, na koncu pa okoli desete ure zvečer prispele v Plymouth in se nastanile pri družinah. Družine so nas lepo sprejele in pospremile v sobe.

Naslednje jutro so nas sprejeli na Šoli Tellus, kjer so nam razložili potek našega praktičnega izobraževanja in avtobusni prevoz, nato pa nam je njihov študent razkazal mesto. S praktičnem izobraževanjem smo pričele v torek, 31. 10. 2017, ob pol deseti uri zjutraj. Ogledale smo si delovni prostor, naš mentor Trevor pa nas je seznanil s pravili in delom praktičnega izobraževanja. Dnevi so si bili podobni, a hkrati zelo različni. Dopoldanski del smo namenili izobraževanju in razlagi, popoldanski del pa spoznavanju opreme in programov ter izdelavi izdelkov. Zamislile smo si svoje lastno podjetje, za katerega smo nato izdelovale izdelke. Izdelale smo logotip in slogan podjetij; reklamni material, kot so zloženke, plakati in katalogi; zasnovale smo načrt za propagandni material, kot so svinčniki, značke, vžigalniki … Na praksi smo spoznale veliko prijaznih ljudi. Nekajkrat, nam je na pomoč priskočil profesionalni grafični oblikovalec, ki nas je poučil o grafičnih izdelkih in programih, ki smo jih uporabljali. Posnele smo zvočne in video reklame, katere bi podjetja uporabile za predstavitev na radiju in televiziji. Ker je delo potekalo v angleščini, smo poleg pridobivanja znanja na medijske področju, izboljševale tudi naše znanje angleščine. Po praktičnem izobraževanju smo po navadi odšle domov, saj smo pri družinah imele tople večerje. Kakšen dan, pa smo ostale v mestu in se malo po družile, sprehodile po mestu in se veliko zabavale. Ogledale smo si tudi prižig lučk, ki so ga imeli v glavnem delu mesta. Ob sobotah smo imele vodene izlete. Na prvem izletu smo si v mestu Exeter ogledale katedralo in muzej. Na drugem izletu pa smo z ladjico odšle na Mount Edgcumbe, kjer smo se sprehodile po tamkajšnjih vrtovih, na vrhu hriba pa si od zunaj ogledale hišo. Po ogledu smo se vrnile v mesto. V soboto, 18. 11. 2017, smo se okoli desete ure zjutraj skupaj s profesorico poslovile od naših družin ter odpravile na avtobus. Ko smo prispele na letališče smo se vkrcale na letalo. Iz Anglije v Benetke smo imele nočni let. Ob deseti uri zvečer smo se s kombijem odpravile proti Novemu mestu. V Novo mesto smo prispele okoli tretje ure zjutraj. Na avtobusni postaji pa so nas pričakali starši.

Zelo smo vesele, da nam je Erasmus + omogočil praktično izobraževanje v tujini. Na praktičnem izobraževanju smo se zelo zabavale, veliko novega naučile, izboljšale našo angleščino in tako spoznale veliko novih stvari. Ta izkušnja nam bo v življenju prišla še zelo prav, hkrati pa je ne bomo nikoli pozabile.

E. P.

Galerija

_cc (1)
_cc (2)
_cc (4)
_cc (5)
_cc (6)
_cc (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava