Uspešen začetek tekmovalne sezone za karateiste KBV Sevnica

30.10.2017 | 08:20

Uspešen začetek tekmovalne sezone za karateiste KBV Sevnica

Karateisti KBV Sevnica so tekmovalno sezono začeli odlično pripravljeni, saj so v soboto, 28.10.2017, na EURO-EAST turnirju na Hajdini osvojili lepo število odličij.

Najprej so se tekmovalci pomerili v katah posamezno, kjer je tekmovanje potekalo na sistem sodniških ocen, vsak tekmovalec pa je moral izvesti 2 kati. Končni vrstni red posamezne kategorije je bil tako odvisen od skupnega seštevka ocen obeh krogov. V kategoriji kata posamezno deklic 8-9 let (beli, rumeni in oranžni pas) so imeli karateisti KBV Sevnica kar 3 predstavnice, med katerimi je bila minimalna razlika v točkah. 1. mesto je osvojila KLARA ŠTIGL, 2. mesto LIA DRAGAR, nehvaležno 4. mesto pa LINA ZAVRL ZUPANC. Med dečki 8-9 let (beli, rumeni in oranžni pasovi) je 3. mesto osvojil TILEN CVELBAR. Med številčno konkurenco dečkov 10-11 let (zeleni in modri pasovi) je naslov prvaka z veliko prednostjo pred drugouvrščenim osvojil DAVID KOCMAN. GAŠPER ŠTIGL je po zlati medalji posegel v starejši kategoriji dečkov 12-13 let (zeleni in modri pasovi) in s tem potrdil svoj potencial, saj je prvič nastopil v kategoriji višjih pasov. Med nižjimi pasovi dečkov 12-13 let je z zelo lepo tehniko po zlati medalji posegel NEJC ZABASU. Med deklicami 12-13 let (zeleni, modri pasovi) pa se je ponovno dokazala SARA ŠANTEJ, ki je v močni konkurenci prikazala odlične nastope in z razliko 0,1 točke za las zgrešila zlato odličje. ALEN FOČIČ je to sezono prestopil med kadete A in že kar na prvem turnirju posegel po zlati medalji. Nekoliko izkušenejši DEJAN MALJENOVIĆ je v konkurenci kadetov B (rjavi pasovi) slavil naslov podprvaka. Po več kot eno letnem premoru pa se je na tatami vrnila TISA ŠANTEJ, ki je v kategoriji mladink posegla po zlati medalji in s tem pokazala odlično pripravljenost na novo sezono.

Po končanih posameznih nastopih so sledili še ekipni, kjer sta Sevničane zastopali dve ekipi. Ekipa mlajših deklic v postavi LINA ZAVRL ZUPANC, LIA DRAGAR IN KLARA ŠTIGL ter mešana ekipa starejših deklic in dečkov v postavi SARA ŠANTEJ, DAVID KOCMAN IN GAŠPER ŠTIGL. Obe ekipi sta osvojili naslov prvakinj, zaradi česar je bilo veselje v štabu KBV Sevnica še toliko večje.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica:

1.mesto ŠTIGL Klara

1. mesto KOCMAN David

1. mesto ŠTIGL Gašper

1. mesto ZABASU Nejc

1. mesto FOČIĆ Alen

1. mesto ŠANTEJ Tisa

2. mesto DRAGAR Lia

2. mesto ŠANTEJ Sara

2. mesto MALJENOVIĆ Dejan

3. mesto CVELBAR Tilen

4. mesto ZAVRL ZUPANC Lia

Ekipno:

1. mesto KBV Sevnica I - ml.deklice (Zupanc, Dragar, Štigl)

1. mesto KBV Sevnica II - st.dečki (Šantej, Kocman, Štigl)

S turnirja poročala Marja Zidarič

Galerija

_zkarate (1)
_zkarate (10)
_zkarate (11)
_zkarate (12)
_zkarate (13)
_zkarate (14)
_zkarate (15)
_zkarate (16)
_zkarate (17)
_zkarate (18)
_zkarate (19)
_zkarate (2)
_zkarate (20)
_zkarate (21)
_zkarate (22)
_zkarate (23)
_zkarate (24)
_zkarate (25)
_zkarate (3)
_zkarate (4)
_zkarate (5)
_zkarate (6)
_zkarate (7)
_zkarate (8)
_zkarate (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava