Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot na potepu

13.10.2017 | 13:10

Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot na potepu

DLSD iz Leskovca pri Krškem je v soboto, 7. oktobra, v sklopu letnega programa izvedlo strokovno ekskurzijo z izletom v Hrvaško Zagorje. Na celodnevni ekskurziji so si najprej v Mariji Bistrici ogledali največje Marijino svetišče, ki se nahaja v Hrvaškem Zagorju. Čudežni kip Črne Marije, ki se je prvotno nahajal v kapelici nad Marijo Bistrico, je bil zaradi nevarnosti turškega napada vzidan v župnijsko cerkev, kjer so ga vnovič odkrili leta 1684.

V dopoldanskem času naj bi jih v Brezničkem Humu sprejel tudi župan Zoran Hegedić, bil je predviden ogled predelave mesnih izdelkov, a jih zaradi službene odsotnosti ni mogel sprejeti dopoldan, se pa je vsem skupaj pridružil v popoldanskem času. Ker pa zraven mesnih izdelkov sodi tudi vinska kaplica, je sledil ogled vinske kleti Bolfan. Po okrepčilu in degustaciji so se odpeljali v Ludberg (center sveta), v Varaždinu pa je sledil voden ogled samega Varaždina in muzeja Angelov.

Proti večeru so pri večerji v restavraciji pri Purgerju nadaljevali z druženjem in izmenjavo izkušenj glede same izdelave mesnih izdelkov in o preteklem kot tudi o bodočem sodelovanju z Občino in županom Zoranom Hegedićem. Tako kot je sam dejal, je zelo vesel, da se bo tudi v bodoče nadaljevalo tako prijetno sodelovanje in hkrati tudi vse prisotne povabil za Martina v njihov kraj, kjer imajo na ta dan občinski prazniki in izvedejo ob domači hrani in pijači, tako kot pri nas, druženje po domače.

Anton Hruševar

Galerija

strokovno (01)
strokovno (02)
strokovno (03)
strokovno (04)
strokovno (05)
strokovno (06)
strokovno (07)
strokovno (08)
strokovno (09)
strokovno (10)
strokovno (11)
strokovno (12)
strokovno (13)
strokovno (14)
strokovno (15)
strokovno (16)
strokovno (17)
strokovno (18)
strokovno (19)
strokovno (20)
strokovno (21)
strokovno (22)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava