7. tekmovanje harmonikarjev v Straži

14.9.2017 | 13:15

7. tekmovanje harmonikarjev v Straži

V soboto, 9. septembra, je Turistično društvo Straža v okviru tradicionalne prireditve Straška jesen pripravilo že 7. tekmovanje harmonikarjev. Udeležilo se ga je 17 tekmovalcev, med njimi dve dekleti. Potekalo je pod šotorom pri gasilskem domu Vavta vas v Straži.

Prireditev je vodila domačinka Andreja Kren, ki je v uvodu spregovorila o glasbi in ljudskem inštrumentu - harmoniki. V začetku je nastopil ansambel Prava stvar, ki je zabaval obiskovalce tudi po prireditvi. V nadaljevanju so nastopili harmonikarji v treh starostnih kategorijah. Strokovno žirijo so sestavljali Tomaž Burkat, Rok Zupančič in Blaž Femc, ki so ocenjevali nastop in izvirnost tekmovalca ter zahtevnost in izvedbo skladbe. Vsak tekmovalec se je predstavil s skladbo po lastnem izboru.

Predsednik Turističnega društva Straža Pavel Vidic in član komisije Tomaž Burkat sta prvim trem v posamezni kategoriji podelila pokale in vrednostne bone harmonike Jerko. V skupini do 12 let je zmagala Danaja Grebenc, drugi je bil Gašper Štajnar, tretji Jan Zgonc. V kategoriji 13 do 17 let je slavil Benjamin Krhin, za njim sta se uvrstila Kevin Poredoš in Miha Car. V skupini tekmovalcev nad 18 let je slavil Uroš Bobnar, drugi je bil Alojz Murgelj, tretji pa Zlatko Mohorič. Na koncu so vsi harmonikarji skupaj zaigrali Slakovo skladbo V dolini tihi.

Helena Murgelj

Galerija

_v (01)
_v (02)
_v (03)
_v (04)
_v (05)
_v (06)
_v (07)
_v (08)
_v (09)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava