Ješča vešča z novim singlom "Jaz"

17.6.2017 | 10:00

Ješča vešča z novim singlom "Jaz"

JEŠČA VEŠČA je v Novem mestu in okolici že dobro uveljavljena zasedba vrhunskih ljubiteljskih glasbenikov, ki s prvim singlom začenja svojo pot v širše slovensko glasbeno okolje. Glasbeni okvir te zanimive zasedbe so radoživa dvajseta leta minulega stoletja. V zapuščini tega obdobja iščejo navdih, ki pa ga izdatno pomešajo tudi z drugimi žanri, ki so jim blizu; etnom, rockom in ciganskim melosom, zato njihove glasbe skoraj ni mogoče popredalčkati z eno samo oznako, če pa že, potem je to, kot pravijo v JEŠČI VEŠČI, etno swing. Zasedba je redna gostja najrazličnejših dogodkov na Dolenjskem, njen repertoar obsega priredbe starih jazz in swing klasik ter za ducat lastnih skladb, ki se iz nastopa v nastop nekoliko spreminjajo in preobražajo v obliko, ki jo bo do konca leta ujel tudi zapis na njihovem nastajajočem prvencu. Tega ustvarjajo počasi in v sodelovanju z izkušeno skupino sodelavcev, izšel pa bo prihodnje leto.

Kdo ljubezni je najine strup? Sem to JAZ?  
V katerem grmu tiči zajec in kje leži kamen spotike? Kaj podobnega se je gotovo že vprašal vsakdo od nas … Ko smo ješči ljubezni in siti zvodenelih dotikov, pomislimo na to, ali nama bo uspelo? 

Rahločuten sopran ANE MARKELJ se v skladbi simpatično preplete z globino vokala BOŠTJANA COLARIČA, violina pa pogovoru pristopi s cigansko hudomušnostjo. Zgodba je, jasno, srčna in se plete na ravni občutenj, zato njen razplet prepuščamo vročici poletnih noči, ko se ob lučeh ne zbirajo samo nemirne duše, pač pa tudi vešče – ješče, se ve …

Zasedbo JEŠČA VEŠČA sestavljajo:

Ana Markelj - vokal, violina

Boštjan Colarič - vokal, tolkala

Primož Markelj - ritem kitara

Andrej Karlič - bas kitara

Dušan Grgić - cajon, darbuka

JAZ:

KO POGLEDAM TI V OČI,
VIDIM SREČO MINULIH DNI.
KO POSLUŠAM TVOJE SRCE, 
ČUTIM, DA PRIHAJA GORJE.

IN SE SPRAŠUJEM, SEM TO JAZ,
IN SE SPRAŠUJEM, SEM TO JAZ.

KO POGLED TVOJ LEDENI,
IŠČEM OGENJ MLADIH DNI.
ZDAJ GRENAK JE TVOJ POLJUB,
KDO LJUBEZNI JE NAJINE STRUP.

JEŠČI VEŠČI lahko sledite na njihovi Facebook strani.

A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava