Šentjernejski pozdrav pomladi – koncert MePZ Ajda Orehovica Šentjernej

2.5.2017 | 14:40

Šentjernejski pozdrav pomladi – koncert MePZ Ajda Orehovica Šentjernej

V soboto, 22. aprila 2017, je Kulturni center Primoža Trubarja v Šentjerneju poskrbel za bogat kulturni večer. Kulturno društvo Ajda Orehovica Šentjernej je vstopilo v 35. leto delovanja. Ob svojem jubileju so pevci mešanega pevskega zbora Ajda pripravili kulturni večer, na katerem so predstavili svoj bogat in raznolik pevski repertoar. Zborovodkinja Nina Šalamon zna iz pevcev privabiti tisto najboljše in najbolj zveneče. V goste so povabili pevce vokalne skupine Gorjanski spev, članice pevske skupine Li-la, ki deluje pod okriljem folklornega društva Kres iz Novega mesta, plesalca Klaro in Gorana, mlado recitatorko Nežo in glasbenika Vida in Borisa. S toplimi, iskrivimi in nežnimi mislimi o pomladi, prebujajoči se naravi in ljubezni je večer nadvse spretno povezovala programska vodja kulturnega centra Elica Kušljan Gegič.

MePZ Ajda nas vsako leto nagradi s svojim rednim letnim koncertom in nas vedno znova preseneti z izbranimi povabljenimi gosti. Letos je bil večer še prav poseben, predvsem zaradi svoje domačnosti in pristnosti. Pevci in gostje so bili domačini, ljudje, ki jih poznamo, ki so nam blizu in jih imamo radi. Prav zato smo se obiskovalci koncerta odločili, da sobotni večer preživimo skupaj z njimi. Vsi nastopajoči so sproščeno vzdušje, dobro voljo in zadovoljstvo ob uspešni predstavitvi svojih pevskih, plesnih, glasbenih in recitacijskih umetnijah prenesli in ponesli med celotno publiko. Petje, gibanje, ples, glasba in recitacija so bile temeljne vsebine večera, ki so razigrale naša srca in pobožale v duši.

Nadvse lepo je bilo videti prepolno dvorano obiskovalcev, ki smo prišli pozdravit slavljence, pevce MePZ Ajda, in vse goste ter jim na ta način izkazati naklonjenost, pripadnost in podporo. Upamo in si želimo, da nas bodo s svojim petjem razveseljevali in presenečali še mnogo let, da bodo uspešno povezovali ljudi v svojem okolišu, negovali toplino medsebojnih odnosov in ohranjali tako željeno pristnost in domačnost.

Po domačnosti je zadišalo tudi ob koncu koncerta, ko so nas v avli kulturnega doma pričakale dobrote iz njihovih kuhinj, shramb in kleti. Vzeli smo si čas drug za drugega in brez zavor delili objeme in pohvale vsem zaslužnim za tako lep in nepozaben večer. Odhajali smo z mirom v duši in z nasmehom na obrazu.

Dragi pevci MePZ Ajda, ostanite povezani in uspešni še naprej in kujte nove načrte do novih in novih zmag. Čeprav ste veliki zmagovalci že danes. Ob letu pa zopet nasvidenje.

Mateja Petric

Galerija

_s5 (1)
_s5 (2)
_s5 (3)
_s5 (5)
_s5 (6)
_s5 (8)
_s5 (9)
_s5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava