Avelana, prva zasebna kirurška bolnišnica na Dolenjskem

23.4.2017 | 17:30

 Avelana, prva zasebna kirurška bolnišnica na Dolenjskem
 Avelana, prva zasebna kirurška bolnišnica na Dolenjskem

Podjetje Avelana d.o.o., ki pod vodstvom primarija mag. Andreja Šikovca, dr. med. deluje že od leta 2003, se od 21.4. ponaša z novimi prostori na Otočcu. V želji po skrajšanju čakalnih vrst ter izboljšanju razmer za delo in reševanju prostorske stiske, so pri Avelani zasebna sredstva, ustvarjena v roku 15 let, investirali v izgradnjo nove bolnišnice za vaskularno kirurgijo, s katero si želijo izboljšati kvaliteto zdravstvene bolnišnične oskrbe na področju žilne oz. vaskularne kirurgije.

Novi in sodobni prostori centra Avelana obsegajo raziskovalni inštitut s tremi moderno opremljenimi operacijskimi dvoranami (ena izmed njih omogoča tudi hibridne posege, torej odprto in znotraj žilno kirurgijo), intenzivnim nadzorom, bolniškimi sobami in dnevno bolnišnico. Skupaj gre za 12 postelj na 1600 m2 površine, ki vključuje tri standardne enoposteljne sobe in dva nadstandardna apartmaja. Bolnišnica ima tudi zahtevano opremo in kapacitete za raziskovalno dejavnost na področju žilnih obolenj, pri Avelani pa v prihodnosti načrtujejo tudi 3. in 4. stopnjo gradnje, ki bosta obsegali fizioterapijo, varovana stanovanja, kuhinjo, restavracijo, servisne dejavnosti, wellness in dodatna parkirišča.

Nov kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut je z rezanjem slavnostnega traku odprl njegov ustanovitelj in graditelj, primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med., ki je v nagovoru zbranim udeležencem izpostavil, da se je po 15 letih dela v zasebni zdravstveni dejavnosti v javni mreži odločil, da dobiček, ki ga je podjetje v tem času ustvarilo vloži v sodobno investicijo, s katero bo dokazal, da zasebniki ne razmišljajo le o lastnih dobičkih, temveč skrbijo za razvoj stroke. Cilj, ki ga je vodil pri zahtevni investiciji je vezan na inovacijo v zdravstvu - bolnik bo sedaj lahko opravil vse na enem mestu, vključno z rehabilitacijo. Primarij Šikovec je ob tem poudaril, da bodo zmogljivosti bolnišnice omogočile širitev razpona kirurških dejavnosti na druga tehnološko zahtevna področja z minimalno invazivno kirurgijo, bolnikom pa bodo pri tem zagotovili najmodernejše posege in visoko usposobljene strokovnjake, ki bodo razpolagali z najsodobnejšo tehnologijo.

Slavnostne otvoritve ene najpomembnejših zdravstvenih pridobitev dolenjske regije sta se udeležila tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni ter novomeški škof Andrej Glavan. Župan je v nagovoru posebej izpostavil, da nova bolnišnica za vaskularno kirurgijo zagotavlja dodano vrednost tako zdravstvu, turizmu, kot tudi spremljevalnim dejavnostim na Dolenjskem in širom Slovenije. Izrazil je veselje ob dejstvu, da je Dolenjska dobila prvo zasebno kirurško bolnišnico, ki bo pripomogla k izboljšanju kvalitete zdravstvene bolnišnične oskrbe v regiji in hkrati k skrajšanju čakalnih dob na področju zdravljenja bolezni žil.

Odnosi z javnostmi

Galerija

Avelana je prva zasebna kirurška bolnišnica na Dolenjskem.
Bolnišnico Avelana so si ogledali tudi obiskovalci.
Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.
Nov kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut je z rezanjem slavnostnega traku odprl njegov ustanovitelj in graditelj, primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.
avelana (1)
avelana (2)
avelana (3)
avelana (4)
avelana (5)
avelana

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava