DL: Parkiranje pred lekarno - Predlog padel na plodna tla

16.12.2016 | 13:30

Fotografija je bila narejena sredi sobotnega popoldneva. Na parkirišču,  ki ga je imel v mislih naš bralec, je bilo od 16 parkirnih prostorov  zasedenih devet, čeprav je bilo v bližnjem trgovsko-poslovnem centru  skoraj vse zaprto. (Foto: M. B.-J.)

Fotografija je bila narejena sredi sobotnega popoldneva. Na parkirišču, ki ga je imel v mislih naš bralec, je bilo od 16 parkirnih prostorov zasedenih devet, čeprav je bilo v bližnjem trgovsko-poslovnem centru skoraj vse zaprto. (Foto: M. B.-J.)

Pred kratkim je v našo rubriko Halo, tukaj bralec Dolenjca poklical bralec iz okolice Metlike, ki je dejal, da se še spomni, kako so se pred leti na metliški občinski upravi hvalili, da so pri metliški lekarni zgradili 17 parkirišč. Bralec je menil, da je bilo razen enega, ki je namenjeno invalidom, preostalih 16 parkirišč v glavnem zgrajenih za stanovalce bližnjih stanovanjskih blokov.

To svojo trditev je podkrepil z ugotovitvijo, da je bilo eno od sobot, ko so bližnji uradi zaprti, na parkirišču pred Mercatorjevo trgovino pa je bilo še veliko prostih parkirnih prostorov, parkirišče pred lekarno skoraj zasedeno, čeprav je bil v lekarni edina stranka.

Klicatelj je dejal, da je tudi že opazil, da marsikateri hudo bolan pacient, ki pride od zdravnika v lekarno po zdravila, parkira kar na pločniku pred lekarno, ker je bližnje parkirišče polno. Tako parkirano je videl tudi vozilo zdravstvenega doma. Zato je predlagal metliškemu županu Darku Zevniku, da vsaj pet parkirišč pred lekarno označijo z napisom Samo za stranke lekarne. Bralec do tistih, ki tega ne bi upoštevali, ne bi bil prav nič popustljiv, ampak je predlagal, naj jih kar kaznujejo. Ob tem je še pripomnil, da v bogati Ljubljani marsikje za nakup parkirnega prostora ni dovolj 10.000 evrov, v revni Metliki pa so z davkoplačevalskim denarjem zgradili parkirišča, ki jih sedaj davkoplačevalci še uporabljati ne morejo, ker jih zastonj uporabljajo stanovalci.

Ker takrat zaradi dopusta nismo mogli dobiti županovega mnenja, smo ga poiskali, ko je spet začel delati. Darko Zevnik je dejal, da tudi sam ugotavlja, da javna parkirišča pri lekarni večinoma zasedajo avtomobili stanovalcev bližnjih stanovanjskih blokov. Rešitev, ki jo je predlagal naš bralec, češ da bi nekaj parkirnih prostorov rezervirali za uporabnike lekarne, se mu je zdela dobra, zato je obljubil, da bo takoj začel njeno uresničevanje. Župan je hkrati povedal, da že tečejo razgovori o ureditvi dodatnih parkirišč za stanovalce bližnjih blokov pri kotlovnici. Uredili pa jih bodo seveda pod pogojem, da bodo ureditev financirali tudi stanovalci.

Članek je bil objavljen v 36. številki Dolenjskega lista 8. septembra 2016

M. B.-J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava