DL: Mirna gora - Vabi Jožičina domača hrana

10.12.2016 | 18:30

Jožici Šavor večkrat priskoči na Mirni gori na pomoč tudi hčerka Valentina. (Foto: M. B.-J.)

Jožici Šavor večkrat priskoči na Mirni gori na pomoč tudi hčerka Valentina. (Foto: M. B.-J.)

Planinski dom na Mirni gori je dobil novo oskrbnico Jožico Šavor. Pogodbo s Planinskim društvom Črnomelj, ki je lastnik doma, je Šavorjeva sklenila za pet let, lahko pa jo bo še podaljšala. V Planinskem društvu Črnomelj so veseli, da jim je po dolgem času uspelo dobiti v dom belokranjsko oskrbnico, ki se je tudi zelo hitro priljubila obiskovalcem Mirne gore.

Obiskovalci pa niso zadovoljni zgolj z oskrbnico in njeno prijaznostjo, ampak tudi s hrano. Vsak dan namreč pripravlja svežo hrano, peče kruh in belokranjske pogače. Vse šolske in predšolske otroke pa pogosti z brezplačnimi palačinkami. Prav v času, odkar je oskrbnica Jožica, je Planinska zveza Slovenije na Mirni gori postavila eno od kontrolnih točk kolesarske transverzale čez Slovenijo.

Prav sedaj Planinsko društvo Črnomelj, ki ga že vrsto let uspešno vodi Peter Dichlberger, s pomočjo sponzorjev obnavlja leseno fasado na domu na Mirni gori. Upajo, da bo do nedelje, ko bo tradicionalen vzpon s kolesi na Mirno goro, izolirana in obnovljena ena stena, potem pa bodo prenovili še drugo.

Članek je bil objavljen v 36. številki Dolenjskega lista 8. septembra 2016

M. B.-J.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

12.12.2016Oceni joca 

go go go jožica!

14.12.2016Oceni avlis 

iskreno ti želim, da ti uspe!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava