Zelemenjava pomlad 2016

24.4.2016 | 12:20

Zelemenjava pomlad 2016
Zelemenjava pomlad 2016

V okviru 4. vseslovenske Zelemenjave, ki bo po več krajih po Sloveniji 14. maja, smo pred Humanitarnem centrom Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto organizirali Zelemenjavo pomlad 2016, že v četrtek, 21. aprila, od 9.00 do 17. ure.

Menjali smo sadike zelenjave, poletnih rož, potaknjence, zdravilne rastline in semena, obiskovalci pa so prinesli celo moko in vloženo sadje. Tudi tokrat je bil obiskovalcem na voljo brezplačni strokovni program, in sicer predavanje o apiterapiji, predstavitev in delavnica mešane zasaditve zelišč, popoldan pa kuharska delavnica priprave jedi s šparglji. Tudi letos so učenci 6. razreda OŠ Drska preživeli naravoslovni dan med nami. Pridružili so se delavnici mešane zasaditve zelišč, ki so jih posejali v lončke.

Sodelovali so; Kmetija Pleško, Gozdno gospodarstvo Novo mesto, KZ Krka in Kmetijska šola Grm, ki so podarili zemljo, več kot 80 vrečk semen, več kot 500 sadik zelenjave, zelišč in rož, katera so ljudje lahko brezplačno odnesli ali menjali za sadike ali semena, ki so jih prinesli sami.

Zelemenjava je potekala v okviru Eko tedna MO Novo mesto. Veselimo se jeseni, ko bomo na Zelemenjavi menjali plodove sadik, ki smo jih danes menjali.

Sekretarka Barbara Ozimek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava