''Žalujoči ostali'' in leskovški kulturniki

18.2.2016 | 10:10

''Žalujoči ostali'' in leskovški kulturniki

V petek in soboto je KD iz Leskovca pri Krškem v OŠ Leskovec pri Krškem uprizorilo igro ''Žalujoči ostali'', katere avtor je Branislav Nušić. Dramsko delo, katerega je avtor napisal že leta 1934, sta za odersko uprizoritev zrežirala Mirjana Marinčič in Boštjan Arh . Igra na aktualen način prikaže, da človeška pokvarjenost ob delitvi premoženja ne pozna meja in hkrati prikazuje ambicije posameznikov, kako podedovati nasledstvo, denar in imetje. ''Žalujoči ostali'' privlečejo na dan še tako daljne sorodstvene vezi, ki vedo povedati o pokojniku samo dobro in vsi upajo na delež pri dediščini. Ko pa jim dediščina spolzi med prsti, izgine njihovo spoštovanje do pokojnika.

Petkovo predpremiero in sobotno premiero si je ogledalo preko 500 gledalcev, hkrati pa so po sobotni premieri članom KD podelili tudi Linhartove značke, ki jih prejmejo posameznii za delovanje v ljubiteljski gledališki dejavnosti.

Srebrne Linhartove značke so prejeli: Rastislav Florjančič, Zdenko Perec, Janez Kerin, Klavdija Mirt, Mirjana Marinčič, Boštjan Arh, Jože Žabkar, Tanja Grebenc, Marjetka Perec; bronaste pa: Bojan Kolman, Anton Bizjak, Mojca Špiler, Jure Kerin, Lucija Mlakar, Filip Černelč, Janez Olovec, Darja Hrastelj, Urška Bogovič in Matija Gorenc.

Kulturno Društvo Leskovec pri Krškem

Galerija

z (1)
z (2)
z (3)
z (4)
z (5)
z (6)
z (7)
z (8)
z (9)
''Žalujoči ostali'' in leskovški kulturniki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava