Otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko Krko, Loka Novo mesto

9.1.2016 | 11:45

09.01.2016 ob 11:45 uri v Novem mestu

Spoštovani!

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto ponovno organizira že tradicionalno otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko KRKO, letos že 22-tič. Letos se bomo zbrali v soboto 09.01.2016 ob 11. uri pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, Župančičevo sprehajališče 1 – LOKA, ob 12 pa se potopili v reko Krko.

Na akcijo so poleg članov Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto povabljeni tudi potapljači iz vse Slovenije, saj akcija poteka tudi pod okriljem SLOVENSKE POTAPLJAŠKE ZVEZE (www.spz.si), ter tudi kolegi z Republike Hrvaške.

Nekaj besed o KPA Novo mesto:

Klub za podvodne aktivnosti šteje več kot 60 članov, ki nas skupaj druži želja po potapljanju. Nemalo potopov opravimo v reki Krki, ki nam je tudi najbližja. Seveda pa se z veseljem odpravimo na Jadran ter tudi dlje. Rdeče morje je ena izmed priljubljenih lokacij saj z bogatim podvodnim življenjem in cenovno dostopnostjo kar kliče po obisku.

Leto 2015 je bilo za klub še posebej aktivno. Poleg vsakoletnega prvomajskega in jesenskega potapljaškega tabora, je bilo za člane organiziran tudi potapljaški izlet potapljanja po čeških jezerih, konec leta pa se je nekaj članov odpravilo tudi na potapljanje po Rdečem morju. Klub je aktivno sodeloval tudi pri aktivnostih ob 650letnici Novega mesta ter v projektu Agencije za šport – KRKA ŽIVI, v knjižnici Mirana Jarca pa smo pripravili razstavo z naslovom Potapljanje nekoč in danes.

Varnost pri potapljanju pa je v KPA Novo mesto ena izmed prioritet. Inštruktor potapljanja ter drugi izkušeni potapljači skrbimo tudi za stalno izobraževanje in izpopolnjevanje naših članov. V letu 2015 se je začetnega potapljaškega tečaja udeležilo enajst tečajnikov, od tega več kot polovico mladih, kar nas še posebej veseli.

Ker smo potapljači tudi ljubitelji narave, brez sožitja z njo ne bi mogli uživati v potapljanju je v podzavesti vsakega člana tudi ekologija. In ravno zato, ker nam ni vseeno za naravo, pripravljamo že vrsto let - prvo soboto v septembru tudi ekološko akcijo čiščenja reke Krke na kateri sodelujejo potapljači iz vse Slovenije.