Jernej Kozan: Slava me ne bo spremenila!

28.12.2015 | 13:40

»To je bilo fenomenalno! Veličastno, ganjena sem do solz, saj je zmagal moj zlati gumb, prvič v petih sezonah šova pa plesalec,« je v finalu šova Slovenija ima talent vsa ganjena vzkliknila Ana Klašnja, ki ni skrivala, kako močno je navijala za Belokranjca Jerneja Kozana, ki je bil sprva brez besed, tako presenečen je bil nad zmago in 50.000 evri, ki jih je osvojil za nagrado.

Jernej s staršema, bratoma Andrejem in Boštjanom ter sestro Špelo, ko so mu sprejem pripravili v domačih Tribučah. (foto: arhiv, J. A.)

Jernej s staršema, bratoma Andrejem in Boštjanom ter sestro Špelo, ko so mu sprejem pripravili v domačih Tribučah. (foto: arhiv, J. A.)

Kot se za takšen finale spodobi, je trajalo kar dobre tri ure in pol, preden sta Peter Poles in Vid Valič prepotenemu in vidno ganjenemu zmagovalcu izročila svojo pogruntavščino, kipec zlate cvetače, in je moral Jernej še enkrat odplesati svojo zmagovalno točko. Za deset finalistov pa se je dan začel že precej prej, preden so se prižgale kamere. »V Ljubljani sem od jutra, na Pop TV smo morali biti ob desetih, ko smo imeli aranžirno vajo, nato pa še generalko. S svojim nastopom sem zadovoljen, čeprav sem delal tudi napake. Opravil sem ga tako, kot sem si začrtal. Ves dan nisem imel nič treme, nato pa me je deset minut pred nastopom tako zagrabilo, da sem se med plesom tresel in nisem mogel nadzirati svojega telesa kot po navadi,« pripoveduje Jernej, ki je to nedeljo ostal brez maminega kosila in se je moral zadovoljiti s sladkarijami in sadjem, ki so jih organizatorji stregli nastopajočim.

Velika zmaga skromnega Jerneja Kozana (foto: Mediaspeed)

Velika zmaga skromnega Jerneja Kozana (foto: Mediaspeed)

Ker ni vraževeren, ni imel niti nobenega amuleta za srečo, tako kot nekateri, ki imajo razne obrede, srečne gate, amulete in podobno, temveč je zaupal svojim sposobnostim: »Najboljši recept je zaupaj vase in pokaži, kaj si natreniral. Tega je bilo dosti. Pred finalom sem se z vlakom, ker je bilo ceneje kot z avtom, enkrat na teden vozil iz Črnomlja v Novo mesto na treninge, vsak dan pa sem doma še vadil eno uro,« pripoveduje o pripravah. »Moj cilj je bil v finalu navdušiti občinstvo. Žirantov pa se nisem prav nič bal,« pravi Jernej, za katerega so navijali vsi prijatelji, mnogi, ki jih ne pozna, a jih je navdušil s svojo preprostostjo in s tem, ko se uči sam, ter družina in sorodniki.

Ne obvlada družabnih plesov

Fant, ki prihaja iz vasi Tribuše pri Črnomlju, nima dekleta. »Lahko me osvoji dekle, ki je preprosto kot jaz, vendar mora imeti v sebi nekaj glasbe in plesa. Za nič na svetu pa ne sme biti vzvišena,« pravi Jernej, ki, ne boste verjeli, ne obvlada prav nobenega standardnega plesa. »Angleški, dunajski valček, fokstrot – to ni zame. Polko še malo obvladam, preostalega pa ne. Drugih plesov bi se lahko naučil, a za to nimam volje,« se smeji. Tudi po zmagi se njegovo življenje ne bo veliko spremenilo. »Za domače in prijatelje bom pripravil zabavo. Tudi novo leto bom preživel kar doma, s prijatelji v domači gostilni,« je razkril načrte za prihodnje dni. Zdaj se mu še sanja ne, za kaj bo zapravil denar od zmage. Nekaj ga bo dal svojim domačim, preostanek pa nekam investiral. »Vendar zaradi zmage moja letošnja božična in novoletna darila ne bodo prav nič razkošnejša kot druga leta,« je trdno prepričan Jernej, ki je bil iskreno vesel zmage.

Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

28.12.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni vikajeprizadeta 

juhuuu,,to,to jernej!!

28.12.2015–6     + (3)     – (9)     Oceni Belokranjec 

Ga je že spremenila. Računa nastope tudi tistim ki so mu pomagali na tej poti do tega uspeha. Je to fer?

29.12.2015+9     + (12)     – (3)     Oceni Butorajc 

Jernej ne sekiraj se.Podleži se že oglašajo.To ti je cena uspeha.Ti kar delaj tako naprej,tudi zaslužit moraš nekaj.Potem bi vsi ansambli morali po Belokranjčevem mnenju igrat zastonj na prireditvah.Tudi ti imaš stroške in jih moraš pokrit.Butorajci smo z tabo.

31.12.2015–1     + (2)     – (3)     Oceni Butorajc 1 

Ne govori v imenu vseh butorajcev. Nismo vsi rdeči.

3.1.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni delavec 

Butorajc 1 tebi teče jezik pred pametjo.Bolje je vklopiti možgane preden bubneš neumnost. Je tako?

3.1.2016Oceni Butorajc 1 

Ne sodi drugih po sebi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava