»Zgodba metliške črnine«; Katja Jakljevič dobrodelno

15.12.2015 | 13:00

»Zgodba metliške črnine«; Katja Jakljevič dobrodelno
»Zgodba metliške črnine«; Katja Jakljevič dobrodelno

V soboto, 12.12., ob 12 uri so na turistični kmetiji Jakljevič na Grabrovcu pri Metliki, sredi veselega decembra, v duhu prazničnega veselja in razmišljanj o opravljenem v letošnjem letu ter načrtih za novo, predstavili in pospremili v svet »Zgodbo metliške črnine«, zbornik, ki ga je skupaj s prijatelji, vinarji in gostinskimi ponudniki Bele krajine, pripravila Katja Jakljevič, kraljica metliške črnine 2015.

Kraljica metliške črnine je ambasadorka Bele krajine, lepot deželice med Gorjanci in Kolpo, belokranjskih vin, kulinarike in pozitivnih misli. Kraljica je izbrana s strani strokovne komisij organizacisjekga odbora Vinske vigredi, osrednje turistične prireditve v občini Metlika.

Zgodba metliške črnine predstavlja pogled aktualne kraljice na deželo belih brez, na nje lepote in bogastva in pomeni dodatek k promociji Bele krajine, belokranjskih vin ter ponuja številne namige bralcem in obiskovalcem za razvajanje duše, brbončic in odkrivanje drobnih zakladov.

Kot je Katja zapisala v uvodu:

»Dobrodošli v deželo med Gorjanci in Kolpo. Spoznavajte drobne pozornosti, ki odpirajo pravljice katerih ni konca in se vedno lahko začenjajo znova.

Nekaj namigov za doživetje Bele krajine in razvajanje čutil ter bogatenje duše lahko najdete tudi v tem vodniku. Popotovanje po naših krajih naj bo kot pravljica. Najlepše so v dvoje, z najdražjimi, z roko v roki. Saj veste,vsakič, ko jo »preberemo« doživimo nekaj novega. In že nas zanima kaj bo naslednjič.«

Idejo Katjine zgodbe sta z velikim veseljem podprla tudi prepoznavna Belokranjca, ki gradita vinarsko zgodbo širom po Sloveniji in izven naših meja, spoštovani gospod dr. julij Nemanič in gospa Lidija Mavretič, prva slovenska vinska kraljica, uspešna vinarka in ambasadorka dobrega in lepega.

Katja pa je v svojem enoletnem mandatu kraljice metliške črnine v ospredje postavila plemenita, humanitarna dejanja s sloganom »Ko si srečen in ko srečo rad bi še deli z nekom …«. Ob koncu leta je izdala koledar 2016 »Kraljica metliške črnine«, katerega edini in osnovni namen je zbiranje sredstev za »male prince in princeske«, otroke z Dawnovim sindromom, ki so združeni v Društvo za Dawnov sindrom Slovenije – Center za zgodnjo obravnavo Novo mesto.

Katja k sodelovanju vabi vse ljudi dobre volje, da podprejo njeno plemenito dejanje in s ponosom izobesijo koledar za 2016 »Kraljica metliške črnine«. Kontakt glede koledarja: jakljevi.katja@gmail.com; jakljevic@siol.net; robert.kokol@gmail.com, tdvigred.metlika@siol.net

Kraljica metliške črnine 2015

Galerija

crnina (1)
crnina (2)
crnina (3)
crnina (4)
crnina (5)
crnina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava