Martinov pohod Društva vinogradnikov Šentjernej

18.11.2015 | 11:45

Martinov pohod Društva vinogradnikov Šentjernej

V Društvu vinogradnikov Šentjernej že vrsto let za svoje člane v času Martina organiziramo Martinov pohod, ki praviloma poteka po vinskih goricah sosednjih vinogradniških društev. Letošnji Martinov pohod smo pričeli na vinskih goricah Društva vinogradnikov Šmarjeta, končali pa na Pahi, ki že sodi v rajon Društva vinogradnikov Grčevje.

Pohod je potekal v soboto, 7. novembra 2015. Na zbirnem mestu pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja se nas je zbralo preko 100 pohodnikov. Z avtobusom smo se odpeljali v Šmarjeto. Naša prva postojanka je bila na Koglem pri zidanici g. Janeza Krnca, kjer smo pripravili malico. Tu sta se nam pridružila predsednik DV Šmarjeta g. Simon Štukelj in tajnik tega društva g. Peter Selak. Ta nas je tudi pogostil s svojimi dobrotami za kar se mu najlepše zahvaljujemo. Na tem mestu nas je pozdravil tudi podžupan Občine Šmarješke Toplice.

Od tu nas je pot vodila do vinske gorice Mevce, kjer nas je pričakal vinogradnik g. Alojz Škrbina. Na kratko nam je predstavil svojo klet tamkajšnjo gorico. Pot nas je nato vodila do g. Marka Cvelbarja. Tudi on nas je prijazno sprejel in nam dal pokusiti letošnji pridelek. Hvaležni za prikazano smo se odpravili proti Grčevju, kjer smo se najprej ustavili na Pahi. Tu smo se ustavili pri cerkvi svetega Jurija, si jo ogledali, tamkajšnji konjeniki pa so nas prijazno pogostili v svojem domu. Nazadnje smo se še odpravili do vinske gorice Riševci. Tu nas je pričakal vinogradnik Ucman s svojo družino in nas prijazno pogostil. Naše druženje smo ob hrani, ki jo je pripravila naša kuharska ekipa in seveda gospodinja Ucmanova, nadaljevali še kar nekaj časa. Na tej zaključni točki pa sta se nam pridružila še dva naša člana in sicer župan Radko Luzar in podžupan Janez Selak.

Naše prijetno druženje se je s prihodom avtobusa počasi zaključilo. V vedrem razpoloženju smo prišli do sklepa, da je bil to eden najlepših Martinovih pohodov. Imeli smo čudovito vreme, odlično udeležbo vinogradnikov in vrhunske gostitelje. Trasa je bila ravno prav zahtevna, da smo naredili tudi nekaj zase, si izmenjali številne izkušnje in se prav prijetni družili.

S tovrstnimi pohodi bomo še nadaljevali, saj so res čudovita priložnost, da se človek sprosti.

Darko Bambič
predsednik DV Šentjernej

Galerija

pohod (1)
pohod (2)
pohod (3)
pohod (4)
pohod (5)
pohod (6)
pohod (7)
pohod

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava