Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric« dobro obiskan

17.11.2015 | 12:50

Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric« dobro obiskan

Na Martinovo soboto, 14. novembra, je Turistično društvo Tržišče v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena in Društvom vinogradnikov Malkovec pripravilo tradicionalen Martinov pohod. Več kot 200 pohodnikov od blizu in daleč se je zbralo pri pletenki velikanki. Pohodnikom je dobrodošlico zaželela Milena Knez, predsednica TD Tržišče; pozdravila sta jih podžupan Janez Kukec in predsednik KS Tržišče Janez Virant. Zaigrali so člani godbe Gorje iz Gorenjske in pohodniki so se lahkega koraka podali proti Malkovcu.

Na poti smo se najprej ustavili v eni najlepših vasi v sevniški občini, na Škovcu, kjer so krajani pohodnike pogostili z domačimi dobrotami. Pot smo nadaljevali preko Svetega Vrha na Trščino, kjer je Društvo vinogradnikov Malkovec pripravilo »podiranje klopotca« pri zidanici Sebanc Jožeta. Tu so pohodnike pogostili in postregli z na društvenem ocenjevanju najboljšim cvičkom; za veselo vzdušje pa so poskrbeli fantje iz skupine Vesela dolina in pevci Društva vinogradnikov Malkovec.

S Trščine se je odprt prelep pogled na vinske gorice, ki so se lesketale v tisočerih barvah. Pohod smo zaključili v osrčju Malkovških goric, v Malusovi zidanici s toplim obrokom. V goste se je pripeljal še škof Martin in krstil mošt v vino.

Dan se je prevesil v večer in pohodniki so se s prijetnimi občutki vračali domov.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

malkovec (1)
malkovec (2)
malkovec (3)
malkovec (4)
malkovec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava