VIDEO: Na polju zlomljenih besed napoveduje album uspešnic DMP

22.9.2015 | 12:20

DMP 25 - naslovnica dvojne plošče

DMP 25 - naslovnica dvojne plošče

Na polju zlomljenih besed, foto Borut Peterlin - 1 (1)

Na polju zlomljenih besed, foto Borut Peterlin - 1 (1)

Društvo mrtvih pesnikov začenja praznovanje ob srebrnem jubileju. Novemu singlu Na polju zlomljenih besed bo sledil dvojni album največjih uspešnic »25«, ki izide 30. septembra.

Pesniki, bolj živi kot kadarkoli prej, so že spomladi udarili s himno ljubezni Pleši z mano, zdaj pa med poslušalce pošiljajo še eno z ljubezensko tematiko, Na polju zlomljenih besed.

Kot pravi pevec skupine Alan Vitezič: »Nismo več dvajsetletniki, da bi peli o idealnem svetu. Odnos med dvema je cesta, posuta z vrtnicami, ki so na prvi pogled lepe, a ko prideš bližje, lahko zbodejo!« Pesem je nastala v ljubljanskem studiu Codelli, zvočno podobo sta prispevala kitarist skupine Peter Dekleva in Zmago Šmon.

Na polju zlomljenih besed spremlja tudi zanimiv in estetski »lyric« video.

Obe pesmi nakazujeta glasbeno usmeritev skupine v prihodnje in napovedujeta dvojni album uspešnic skupine z naslovom »25«. Na dveh ploščkih bo poleg omenjenih skladb tudi 25 pesmi po izboru članov skupine, ki so v zadnjih petindvajsetih letih večinoma izhajale kot singli. Med njimi tudi vse največje uspešnice skupine, kot so Ko prižgeš nov dan, Rabm, Ti si vse, 25, Naftalin, Komu zvoni in druge. Mrtvi pesniki pa so poskrbeli tudi za presenečenje, ko so na album uvrstili doslej še neobjavljena posnetka skladb Mestni Robin Hood iz leta 1990 ter predplebiscitne Pomlad narodov.

Glasbenemu izdelku dodano vrednost daje estetizirana likovna podoba – kolodijske fotografije je prispeval Borut Peterlin, rokopise besedil člani skupine Alan Vitezič, Peter Dekleva, Boštjan Artiček, Tomaž Koncilija in Marko Zajc, vse skupaj pa je oblikoval Andrej Blažon.

Spomnimo naj, da Društvo mrtvih pesnikov v jubilejnem letu pripravlja tudi veliki koncert ob 25-letnici skupine. Ta »občni zbor« članov, podpornikov, ljubitelje dobre glasbe in vseh ljudi dobre volje bo v soboto, 17. oktobra, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, kjer boste lahko prisluhnili skupini skupaj z godalnim orkestrom Glasbene šole Marjana Kozine, pevskim zborom OŠ Grm, skupino Copacabana, nekdanjimi člani banda, pevcem Bortom Rossom in drugimi gosti.

DMP INFO

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava