Ročna košnja Cavsarja - tudi z levo koso

20.6.2015 | 16:20

Ročna košnja Cavsarja - tudi z levo koso
Ročna košnja Cavsarja - tudi z levo koso

Tudi letos je Turistično društvo Lovrenc Raka organiziralo košnjo Cavsarja, ki se izvaja že 15 let. Tradicijo košnje je začel Tone Kralj, nadaljevala jo je KS, zadnje čase pa jo izvaja Turistično društvo Lovrenc Raka ob pomoči ostalih društev. Letos so še posebno veseli, ker so se povabilu na košnjo odzvali tudi iz Družabno etnološkega društev Draga pri Šentrupertu, ki so s sabo prinesli levo koso, katera je za marsikaterega neznanka. Košnje so se udeležili še gostje iz Štajerske s kmetije Kožar, ki tudi sami vsako leto organizirajo košnjo, tako so tudi vse prisotne povabili, da se naslednje leto udeležijo tudi njihove košnje.

Ker je vsako leto manj domačih koscev, so se letos povezali tudi z osnovno šolo Raka ter tako prikazali mlajšim rodovom košnjo z desno koso, ročno klepanje kose, prvič pa torej tudi košnjo z levo, katero je predsednik društva prejel v spomin in je z njo celo dopoldne tudi kosil.

Po košnji, kosilu, podelitvi priznanj najstarejšemu in najmlajšemu koscu ter ostalim za sodelovanje se je ob petju ljudskih pesmi, katere so pele pevke Femina kanta, druženje nadaljevalo še pozno v noč.

Anton Hruševar

Galerija

kosnja (01)
kosnja (02)
kosnja (03)
kosnja (04)
kosnja (05)
kosnja (06)
kosnja (07)
kosnja (08)
kosnja (09)
kosnja (10)
kosnja (11)
kosnja (12)
kosnja (13)
kosnja (14)
kosnja (15)
kosnja (16)
kosnja (17)
kosnja (18)
kosnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava