Tudi Dolenjci na srečanju slovenskih planincev na Krvavcu

14.6.2015 | 13:45

Tudi Dolenjci na srečanju slovenskih planincev na Krvavcu

Že tretje leto zapored smo se planinci v organizaciji Planinskega društva Krka Novo mesto podali na tradicionalno srečanje, letos na Krvavec. Res, da vsem ni bilo v veselje, tako zaposlenim kot šolarjem vstati ob petih zjutraj in priti na avtobus. Pa vendar se nas je zjutraj zbralo kar 48 in odpeljali smo se proti Ljubljani.

Predsednik PD Krka je vsem zaželel dobro jutro, lep dan in dodal, da ima za vse udeležence »eno dobro in eno slabo novico«. Dobra novica je ta, da se lahko z gondolo povzpnemo na Krvavec, slaba pa, da je potrebno plačati 10,00 EUR. Ko je še dodal, da se za 10,00 EUR lahko peljemo tudi s sedežnico in dobimo še toplo malico, prav nihče v tem že kar toplem jutru temu predlogu ni nasprotoval.

V dobri uri in pol smo se že ustavili na parkirnem prostoru pri spodnji postaji, kjer se nam je pridružil še en pohodnik. Bili smo prvi in ker smo imeli rezervacijo za vozovnice smo se tudi prvi odpeljali na Krvavec. Skupina je odkorakala do Sončne gorske Plaže Krvavec. Po krajšem počitku je večina, razen osmih odšla na Zvoh. Že med potjo, na vrhu pa sploh so se kar dobro ohladili, namreč veter je pihal kot za stavo, zato daljšega počitka na vrhu ni bilo. Po slabih treh urah smo bili ponovno združeni, si pred uradnim programom ogledali vajo reševanja s sedežnice, otroci so se rekreirali na trampolinu, se vozili s sedežnico in po toboganu, starejši pa kramljali s planinskimi prijatelji in tudi vodstvom PZS. Skratka za vsakogar se je našlo nekaj dobrega. Bili smo prisotni še pri uradnem delu. Kar iz šestdesetih društev so zaplapolali prapori in svečanost je bila še lepša, popolna pa po nagovorih planinskih fukcionarjev in kulturnem programu domačinov. Za vrhunec pa je poskrbel MPZ Obalnega planinskega društva Koper.

Vse kar je lepo se prehitro konča, tudi mi smo se morali posloviti z že kar dobro ogretega Krvavca in se spustiti v dolino, kjer je bilo vroče kot v kotlu. V Novo mesto smo se vrnili dovolj zgodaj, da smo lahko nadomestili prerano jutranje vstajanje.

Besedilo: F. Vovk
Fotografije: Somy

Galerija

u-krvavec (00)
u-krvavec (01)
u-krvavec (02)
u-krvavec (03)
u-krvavec (04)
u-krvavec (05)
u-krvavec (06)
u-krvavec (07)
u-krvavec (08)
u-krvavec (09)
u-krvavec (10)
u-krvavec (11)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

15.6.2015Oceni marica 

Bilo je lepo, hvala PD Krka za organizacijo izleta. Prav je, da se takih srečanj udeležujemo. PD Krka, ki je lani praznovalo 100 let delovanja, pa želim , še veliko uspešno izvedenih izletov-pohodov.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava