Z roko v roki po poteh, ki vodijo v srca ljudi

6.3.2015 | 10:45

Z roko v roki po poteh, ki vodijo v srca ljudi

V torek, 3. marca 2015, ob 10. uri smo z avtorsko prireditvijo, ki smo jo poimenovali s preprostim, a zgovornim naslovom Toporišič, gostovali v Domu upokojencev Brežice. Zbrane je uvodoma nagovorila mag. Valentina Vuk, vodja doma, program pa smo oblikovali s pomočjo učenk Osnovne šole Cerklje ob Krki, pod mentorstvom Jasmine Vučič, in dijakov Gimnazije Brežice. Tri generacije – mlada, srednja in starejša – smo se z roko v roki sprehodile po poteh, ki vodijo v srca ljudi. Na plan so prišli številni spomini. Nekateri izmed stanovalcev so namreč akademika prof. dr. Jožeta Toporišiča tudi osebno poznali.

Prav ta medgeneracijska srečanja, sožitja generacij so dodana vrednost, katero gradimo in razvijamo v Knjižnici Brežice. Saj veste, kako pravijo: »Lepo sožitje z ljudmi je izvor življenjske sreče, grdo pa človeških stisk.« V resnici pa je zelo malo potrebno, da nekomu polepšamo dan.

Z branjem stanovalcem doma dneve (po)lepša tudi naša knjižničarka Andreja. Bralna skupina Lastovke se namreč vsak četrtek srečuje v prostorih doma. Srečanja so prepletena z branjem in pogovorom o besedilu ter o vsem tistem, kar jim je prebrano priklicalo v spomin. Vsem, ki želijo brati tudi v prostem času, izven njihovih srečanj, pa knjižničarka priskrbi želeno literaturo.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

z-brezice-01
z-brezice-02
z-brezice-03
z-brezice-04
z-brezice-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava