Predavanje »Vsak trenutek je lahko nov začetek«, Mestna knjižnica Grosuplje

3.10.2014 | 17:00

Predavatelj:

Nikolay Grishin, dr.med.

Jutranja telovadba »1000 gibov« kmalu v Grosuplju

Z redno jutranjo telovadbo lahko zmanjšamo obisk pri zdravniku.

Zdravnik ni čarovnik in nam ne more ustvariti zdravja, če sami ne pripomoremo k temu. Idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja Nikolay Grishin, dr. med. je sestavil vaje »1000 gibov« s katerimi se razgibajo vse mišične skupine in sklepi. Po tej metodi vsako jutro pol ure telovadi že več kot 2000 oseb po vsej Sloveniji. Na petkovem predavanju v Grosuplju nam bo svetoval kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora. Pojasnil nam bo fiziološke in psihofiziološke učinke vaj »1000 gibov« na krepitev zdravja.

Obdobje v kakšnem danes živimo je z vidika telesne dejavnosti manj prijazno kot je to bilo v preteklosti. Zato sami moramo poskrbeti za aktivno preživljanje prostega časa, ker le tako bomo ohranjali, krepili in vzdrževali naše zdravje. Za zdravje ni potrebna intenzivna vadba, že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti zmanjšuje našo ogroženost za nastanek in napredovanje kroničnih bolezni.

Društvo Šola zdravja že sedmo leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji. Ob osnovni aktivnosti (jutranji telovadbi), Šola zdravja s podobnimi predavanji, izobraževanji in delavnicami poziva k spodbujanju redne telesne dejavnosti za krepitev zdravja. Prek svoje spletne strani redno informira o možnostih telovadbe tudi v vaši bližini, www.srce-me-povezuje.si/solazdravja.