Ergonomski pripomočki za stanovalce Doma starejših občanov Novo mesto

4.12.2013 | 11:00

Ergonomski pripomočki za stanovalce Doma starejših občanov Novo mesto

Podjetje OPUS BIRO je Domu starejših občanov Novo mesto doniral 15 izdelkov/ posteljnih naslonjačev iz spominske pene. Kot so navedli predstavniki podjetja, so izdelki primerni za starejše ljudi, katerim pomagajo lajšati težave pri dihanju, prebavnih motnjah, zgagi, izboljšajo tudi krvni pretok. Blazine so primerne za dvig glave, nog ali posamezne noge, lahko pa se uporabljajo samo kot pripomoček pri lažjem branju knjig ali gledanju TV.

Skupna vrednost doniranih blazin je 680 EUR.

Sicer je Opus Biro družinsko podjetje, ki deluje od leta 1995 in se ukvarja z dejavnostmi varnosti pri delu, varstva pred požari, delovnimi razmerji in knjigovodstvom. Na trgu zadnja tri leta ponujajo tudi ergonomske pripomočke iz spominske pene. Izdelki se uporabljajo med sedenjem in ležanjem in se pri tem odlično prilagajajo telesu ter nudijo potrebno oporo.

Donacijo so predali stanovalcem doma v sredo, 27.11.2013, na tomboli, za katero so prispevali tudi glavni dobitek. Za podarjene pripomočke se je zahvalila predsednica sveta stanovalcev ga. Dragica Rome.

M. Z.

Galerija

starejsih-nm-001
starejsih-nm-002
starejsih-nm-003
starejsih-nm-004
starejsih-nm-005
starejsih-nm-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava