Predstavitev ''Upiranj'' Remza Skenderovića

12.9.2013 | 08:45

Predstavitev ''Upiranj'' Remza Skenderovića

Remzo Skenderović, avtor dvosmernega slovensko makedonskega slovarja, katerega premierna predstavitev se je zgodila ravno v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, se je ponovno pridružil v knjižnici in predstavil svojo novo knjigo z naslovom »Upiranja«.

Remzo je začel pisati pred štirimi leti, tako je nastala že druga knjiga aktualnih zapiskov v obliki pisem, ki jih je objavljal v časopisih, zlasti v Dnevniku. V zapiskih je zapisana javna razprava o političnih zablodah, aferah, korupcijah, ali z drugimi besedami povedano, o moralnem razpadu države v zadnjih dvajsetih letih. Pravniško plat svojega poklica potrjuje z logičnimi sklepi na koncu vsakega razmišljanja in kritizira pot države, ki je se je začela z obilico poguma, poštenosti, nesebičnosti in je sedaj izzvenela v razočaranju, ugovarjanju in upornosti.

Remzo Skenderović je pojasnil: »Prva črka v naslovu pomeni: u kot upiranje in u kot upanje!« Med predstavitvijo svojih razmišljanj je med drugim tudi povedal, da bo knjiga zanj vedno imela dragoceno vrednost in da ni pristaš novodobne tehnologije 20. stoletja, kajti beseda bo vedno ostala zapisana na papirju – na otipljivi materiji, tehnologija pa lahko zataji.

Več o kritičnih razmišljanjih ter o odmevnih zahtevah dolenjske skupine veteranov SRP (Slovenija-Resnica-Poštenje) si lahko preberete v Upiranjih.

Maja Arsovska
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

1-Upiranja Remza Skenderovića
10-Direktorica knji_nice mag. Claudia Jerina Mestnik, gost Remzo Skenderovi_ in voditeljica Irena Pape_ Poto_ar
2-Avtor knjige Upiranja Remzo Skenderović
4-Predstavitev knjige Upiranja
6-V pogovoru Irena Papež Potočar in Remzo Skenderović
8-Voditeljica Irena Papež Potočar in Remzo Skenderović z vnukoma

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

13.9.2013Oceni jože 

politična zabloda sta bila jugoslavija in komunizem... država pa je bila že ob samem nastanku opbsojena na propad, saj so na ključnih mestih tako v politiki, sodni veji oblasti kot v gospodarstvu ostali ljudje iz prejšnjega režima, z komunistično mentaliteto, od katerih je biulo naivno pričakovati da bojo državo spravili iz brezna v katerega so jo rinili 50 let.

13.9.2013Oceni slovarček 

Jožko, tukaj je govora o slovarju. Razpravo kaj da je bila Jugoslavija in njeno vodenje, boš moral sprožiti pri kakem drugem članku.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava