Ob 100-letnici novo gasilsko vozilo

26.8.2013 | 11:30

Ob 100-letnici novo gasilsko vozilo
Ob 100-letnici novo gasilsko vozilo

Prostovoljno gasilsko društvo Trebelno je na sobotni slovesnosti ob 100-letnici delovanja prevzelo in blagoslovilo novo gasilsko vozilo, AC 16/40. Občina Mokronog-Trebelno za skoraj 130 tisočakov vredno naložbo prispeva nekaj manj kot 88 tisoč evrov. Novo gasilsko vozilo je avtocisterna AC 16/40, ki je pomembna pridobitev predvsem zato, ker ga gasilci s Trebelnega potrebujejo v sušnih mesecih predvsem za prevoz vode. Novo vozilo, za katerega so akcijo začeli na kostanjevem pikniku leta 2009, je zamenjalo prejšnje, letnik 1971, ki so ga gasilci dobili iz Avstrije in so ga uporabljali zadnjih 18 let.

Lani septembra so iz tujine pripeljali poškodovano ogrodje avtomobila, ki so ga gasilci s prostovoljnim delom in veliko lastnega truda po svojih močeh popravili, za nadgradnjo pa je bilo na razpisu izbrano podjetje GV Pušnik d.o.o. Gasilci so s prodajo starega doma in prostovoljnimi prispevki za novo vozilo dali 40 tisočakov, razliko pa bo pokrila Občina Mokronog-Trebelno.

„Ob stoletnici ugotavljamo, da je žal veliko gradiva o razvoju in zgodovini našega društva izgubljenega. Krivec za to je druga svetovna vojna, po kateri je tudi gasilska dejavnost na Trebelnem zamrla za skoraj četrt stoletja. Zadnja štiri desetletja pa gasilstvo pri nas spet živi, imamo sodobno opremo, skrbimo za usposabljanje, predvsem je med nami veliko mladih, ki dajejo upanje, da bo gasilstvo ostalo del našega življenja,“ pravi predsednik PGD Trebelno Emil Zakrajšek.

Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver pa dodaja: „Prostovoljno gasilsko društvo in člani so danes še bolj kot kdajkoli prej organizacija, v kateri se prepletajo humanost, prostovoljnost, solidarnost pa tudi tovarištvo. Njihova požrtvovalnost je pomembna znotraj lokalne skupnosti, pa tudi na ravni države, ki žal nima dovolj posluha za gasilsko panogo. Nasprotno pa se s sodelavci trudim, da prisluhnemo gasilcem in jim zagotovimo enakovredno opremljenost, primerno njihovi usposobljenosti in v skladu z željami in dejanskimi potrebami.“

P. K.

Galerija

trebelno-001
trebelno-002
trebelno-003
trebelno-004
trebelno-005
trebelno-006
trebelno-007
trebelno-008
trebelno-009
trebelno-010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava