Schengenfest 2013: Znan dnevni razpored nastopajočih

6.7.2013 | 11:30

Schengenfest 2012 (foto: arhiv; M. Romih)

Schengenfest 2012 (foto: arhiv; M. Romih)

Schengenfest 2013: Znan dnevni razpored nastopajočih
Schengenfest 2013: Znan dnevni razpored nastopajočih
Schengenfest 2013: Znan dnevni razpored nastopajočih

Še slab mesec dni je do začetka 6. Schengenfesta, ki letos prinaša izbor odličnih glasbenih skupin in didžejev na kar treh odrih, letos večjih kot kadarkoli doslej. V Vinici v Beli krajini vas bodo med 2. in 4. avgustom 2013 glasbeno razvajali ob številnih spremljevalnih dejavnostih, teh bo veliko več kot prejšnja leta. Končno je znan razpored nastopajočih po dnevih. Že prvi dan, v petek 2. 8. 2013, boste na glavnem odru lahko prvič v Sloveniji videli belgijsko zasedbo Triggerfinger, nemško in hkrati svetovno reggae poslastico Gentlemana & The Evolution, domače Niet, Mi2, Guštija, Happy Ol'Mc Weasle in Firefly ter hrvaško zasedbo Hladno pivo. Na elektronskem odru bo nastopil svetovno znani David Morales, ATFC feat Lisa Millet, v prekrasno viniško jutro pa vas bodo popeljali še Magic Jay in Grant Richards.

Drugi dan festivala, v soboto 3. 8. 2013, bosta na glavnem odru nastopili že legendarni Plavi orkestar in Partibrejkers, poleg njih bomo slišali in videli še Imset, Manouche, Uroša Periča & The Bluenote Quartet & Pearlettes, Pera Lovšina s Španskimi borci in Denis & Denis. Elektronski oder bo zaznamovan s svetovno atakcijo Pendulum DJ Set & Verse iz slovite drum'n'bass ekipe Pendulum, z njimi pa še Hex, TheeJay in High on Heels.

Tretji dan, nedelja 4. 8. 2013, bo prav poseben večer! Neposredno pred izidom nove plošče se bodo predstavili svetovno znani predstavniki brit glasbe Skunk Anansie, nato multikulturni in multizvočni Dubioza Kolektiv iz BiH, in še Bottomline, Los Explozivos, Sausages, Kill Keny in S.A.R.S. Dogajanje na elektronskem odru bo tudi vsebinsko zelo pestro. Joachim Garraud prvič prihaja v Slovenijo, bil pa je producent Davida Guette, Deep Dish in drugih, prvič pa bo pri nas tudi Chris Lake, škotski didžej, je v zadnjih 6 letih prepotoval svet s svojimi vrhunskimi didžej seti. Večer bodo sklenili Vanillaz in Balearic Elegance.

Cena vstopnic je nižja do 18 . 7., da pa vas organizatorji radi razvajajo, pa poleg nizkih cen bogatega izbora hrane in pijače - saj boste imeli na voljo tudi kamp trgovino -, ponujajo tudi povsem zastonj tridnevno kampiranje, kar je že redkost na festivalih! Na voljo so tudi že enodnevne vstopnice, ki so – kot tridnevne – na voljo na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Več o Schengenfestu najdete na: http://www.schengenfest.si, lahko pa jih obiščete tudi na Facebooku. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

ČASOVNICA NASTOPAJOČIH:

PETEK, 2. 8. 2013
19.00 - FIREFLY
19.45 - GUŠTI
20.45 – MI2
22.00 - TRIGGERFINGER
23.00 – GENTLEMAN & THE EVOLUTION
00.15 - NIET
01.30 – HLADNO PIVO
02.45 – HAPPY OL'McWEASLE
ELEKTRONSKI ODER:
DAVID MORALES
ATFC FEAT. LISA MILLET
MAGIC JAY
GRANT RICHARDS

SOBOTA, 3. 8. 2013
19.00 - IMSET
19.45 - MANOUCHE
20.45 – UROŠ PERIČ
21.45 – PARTIBREJKERS
23.00 – PLAVI ORKESTAR
00.45 – DENIS & DENIS
02.00 – PERO LOVŠIN & ŠPANSKI BORCI
ELEKTRONSKI ODER:
PENDULUM DJ SET & VERSE
HEX
THEEJAY>
HIGH ON HEELS

NEDELJA, 4. 8. 2013
19.00 - BOTTOMLINE
19.45 – LOS EXPLOZIVOS
20.45 - SAUSAGES
21.45 – S.A.R.S.
23.00 – KILL KENNY
23.45 – SKUNK ANANSIE
01.30 - DUBIOZA KOLEKTIV
ELEKTRONSKI ODER:
JOACHIM GARRAUD
CHRIS LAKE
VANILLAZ
BALEARIC ELEGANCE

Festival zvoka, sonca in zabave bo tako tudi letos poskrbel za nove dogodivščine, ki bodo prav gotovo lahko pozitivno vplivale na vaše življenje, saj se na festivalu srečujejo mladi in mladi po srcu iz vse Slovenije in vedno več iz tujine, vse pa druži veliko dobre volje, želje po kvalitetni zabavi in pozitivna energija. Da bo te v izobilju, bo prav gotovo pripomogel bogat glasbeni program za vse okuse. Festival, ki se je v minulih petih letih razvil v največji »kamping pop rock« festival v Sloveniji, bo tudi letos postregel z odlično bero nastopajočih, kot tudi še bogatejšim spremljevalnim programom kot prejšnja leta. Raje ne seštevajte, koliko bi vas stalo le tridnevno kampiranje, kaj šele koncerti glasbenih skupin na samostojnih koncertih – odpravite se na najbolj nor festival letošnjega poletja – Schengenfest 2013! Kjer so sonce, glasba in sproščena zabava doma in tam je lahko vaš dom vse 3 dni! Vedno večji, vedno bolj seksi, Schengenfest 2013!

Schengenfest 2013, festival zvoka, sonca in zabave, ponuja celotni program na treh odrih: letos močnem glavnem odru in elektronskem odru, kot tudi na odru na plaži. Že šesto leto zapored bo tako v najbolj vročem mesecu leta, natančneje od 2. do 4. avgusta 2013, v prekrasnem okolju ob reki Kolpi, na meji s Hrvaško v Vinici, v Krajinskem parku Kolpa, potekal že vsem znani, najbolj seksi glasbeni festival daleč naokoli! Organizator KUD Bela krajina je za letos očitno pripravil zelo bogat nabor glasbenih izvajalcev, ki tako samo potrjuje, da festival vsako leto presega svoje prej zastavljene okvirje.

Organizatorji Schengenfesta so tudi letos poskrbeli, da je program sestavljen iz aktualnih skupin in didžejev, ki imajo letos pomembne obletnice ali nove plošče, ali pa gre za starejše zasedbe, ki pa imajo zelo pomemben status. V okviru večanja festivala (tudi trije odri bodo večji in bolj dovršeni) so organizatorji vpletli nove glasbene zvrsti: reggae, drum'n'bass, teck house, dubstep in druge, seveda pa so ohranili že preizkušene ko so rock, punk, pop idr. Nabor glasbenikov in njihovo sosledje pa so organizatorji določili v časovnih okvirjih, s katerimi bodo kar se da najbolje zadovoljili okus obiskovalcev, kot tudi logično povezali različne skupine med sabo.

Pretekli festivali so se vtisnili v spomin številnih glasbenikov, obiskovalcev in medijev, ki so ga označili za nekaj najbolj svežega v festivalskem smislu v Sloveniji, lani pa je še enkrat presegel ne le samega sebe. Neverjetno dobro vzdušje, kvaliteten glasbeni in ostali program ter prijaznost Belokranjcev, pripomorejo k temu, da se na festivalu počutijo odlično prav vsi. Seveda je k temu pripomogla tudi odlična organizacija kot tudi podpora medijev, seveda lokalne skupnosti in Krajinskega parka Kolpa. Organizator KUD Bela krajina bo tudi letos postregel z bogato spremljevalno animacijo, v obliki zabaviščnega parka, ki bo postavljen za vse mlade in mlade po srcu, z organizacijo športnih iger, gledaliških predstav, raznih delavnic in dogajanja na plaži: z didžeji, stand up komiki in mnogimi drugi. Namen festivala je dobra volja, oziroma kot pravijo organizatorji: to je festival zvoka, sonca in zabave.

Tridnevne vstopnice:
do vključno 18. 7. 2013 – 68,00 EUR
do 1. 8. 2013 – 78,00 EUR
na dan festivala – 83,00 EUR

Enodnevne vstopnice:
do vključno 18. 7. 2013 – 28,00 EUR
do 1. 8. 2013 – 32,00 EUR
na dan festivala – 35,00 EUR

Bojan Rojko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava