Kozmusov tek spet rekorden

2.7.2013 | 09:40

Kozmusov tek spet rekorden

V zadnjem času ima eden najuspešnejših slovenskih športnikov veliko razlogov za dobro voljo. Po izjemno uspešnem začetku sezone, ki obeta novo slavje na svetovnem prvenstvu, in rojstvu sinčka Maksa, mu je v soboto uspelo v Brežicah podreti še tekaški rekord.

Brežiški tek s Primožem Kozmusom, ki ga je s svojim društvom pripravil že tretje leto zapored, je zopet upravičil sloves »največje tekaške prireditve v Posavju«. Na ulicah Brežic se je posavskemu šampionu pridružilo skoraj 400 tekačev vseh generacij, s čimer je pripomogel k enemu od vrhuncev letošnjega festivala Brežice, moje mesto. K izjemnemu vzdušju najbolj obiskanega dne festivala je letos prispevalo tudi prijetno vreme ter bogato koncertno dogajanje, ki ga je Zavod za podjetničtvo in turizem pripravil po tekmovanju.

»Veseli me predvsem, da se mi vsako leto pridruži več otrok in da imamo veliko število povratnikov. Pomembno je, da so ljudje zadovoljni in se vračajo v Brežice ter da festival raste. Ob takih dneh je res lepo biti Brežičan,« je povedal atlet, ki se je tokrat zaradi poškodbe gležnja, ki še ni v celoti sanirana, pridružil najmanjšim tekačem na Lučkinem teku. Slednji je otvoril sklop treh tekmovanj v okviru teka, svoje tekaške veščine pa je s Primožem preizkusilo več kot 150 otrok, ki so se pogumno spopadli s progo, zmagala pa je 11-letna Leja Glojnarič iz Brežic.

Teka za odrasle sta potekala na razdaljah 3,5 in 10,5 km.

Zmagovalec teka Kozmus v razdalji 10,5 km v absolutni kategoriji je bil domačin Boštjan Vimpoljšek z rezultatom 35:49,7, ki je po zmagi povedal: »Na tem teku sem že bil in bom še prišel. Organizacijsko je dogodek izvrsten in organizatorji so se res potrudili, da so privabili toliko ljudi. Tu ne gre le za zmago, ampak res prijetno druženje, festivalsko vzdušje je res nekaj posebnega. Všeč mi je tudi mestna trasa in hitra proga. Rad bi se zahvalil vsem navijačem za spodbudo.«

V ženski kategoriji je bila na absolutni razdalji teka Kozmus najboljša Matejka Ahčin s časom 46:53,2. Brežiškega teka s Primožem Kozmusom se je nasmejana tekačica udeležila prvič: »Všeč mi je, da prireditev poteka v večernih urah in teka se bom gotovo še udeležila. Vreme, družba, vzdušje, vse je bilo odlično.«

Na teku Term Čatež je zmago v moški konkurenci odnesel Robert Lendaro v moški kategoriji (11:28,7), ki se prireditve udeleži vsako leto: »To je že moj tretji obisk te prireditve, gotovo pa ne zadnji. Tek mi je zelo všeč, saj so ulice polne navijačev, organizacija pa je odlična.«. Med ženskami je bila na tem tekmovanju najhitrejša Hana Kranjec iz atletskega kluba Sevnica (14:02,3), ki je prav tako povedala, da je na teku prvič in da ponovno pride.

Po teku so obiskovalce razgreli glasbeniki. Najprej se je občinstvu predstavila Nina Pušlar, za njo pa so oder prevzeli Bajaga i Instruktori in športno obarvan večer se je nadaljeval v zabavno noč.

Ekipa Primoža Kozmusa

Galerija

tek-001
tek-002
tek-003
tek-004
tek-005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava