Nova premiera KD Leskovec požela veliko navdušenja

28.5.2013 | 09:30

Nova premiera KD Leskovec požela veliko navdušenja
Nova premiera KD Leskovec požela veliko navdušenja

V petek in soboto, 24. in 25. maja, so leskovški gledališčniki zopet navdušili svojo publiko. Uprizorili so gledališko predstavo Tistega lepega dne, ki jo je po noveli Cirila Kosmača za oder priredil Srečko Fišer, režirala pa članica društva Mirjana Marinčič. V dveh dneh si je predstavo ogledalo blizu 650 gledalcev, ki so še posebej v petek igralce nagradili s stoječimi ovacijami.

V projektu je sodelovalo 22 igralcev, ki je oblikovalo 24 likov vsak po svoje izjemno prepričljivo in edinstveno. V številčni igralski zasedbi so nastopili: Boštjan Arh, Kiara Kerin, Urban Žučko, Koni Kerin, Mirjana Marinčič , Rastislav Florjančič, Vesna Žučko, Matej Žokalj, Janez Olovec, Matija Gorenc, Gregor Lekše, Luka Žokalj, Anton Bizjak, Lucija Mlakar, Janez Kerin, Klavdija Mirt, Filip Černelč, Jože Grajžl, Urška Marinčič, Barbara Urbanč, Bojan Kolman in Jure Kerin. Seveda za tako velikim projektom stoji tudi velika tehnična ekipa: Gašper Marinčič, Jure Kerin, Iztok Arh, Mateja Gačnik, Aleksandra Tomažin, Helena Prevolšek, Goran Hribar, Jože Grajžl, Aljaž Zupančič, Klemen Zupančič, Sonja Levičar ter Marjetka Perec.

Igro je Kosmač postavil v leto 1930, zgodba pa v vseh teh letih ni izgubila na aktualnosti in živosti, saj bodo, kakor je Marinčičeva napisala v gledališkem listu: "Vaške opravljivke vedno imele kaj regljati, ljudje bodo vedno hrepeneli za neuresničenimi sanjami, zaljubljenci bodo pod luninim sojem izgubljali pamet, slovenski narod pa bo ljubil, pel, jokal, delal, preklinjal in obstal! "

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava