Matematično tekmovanje – dobili državnega prvaka!

17.4.2013 | 09:10

Matematično tekmovanje – dobili državnega prvaka!

Kljub temu, da je bila sobota, 13. april, se je pet učencev OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta skupaj z učiteljico Jasno in učiteljem Markom s šolskim kombijem odpravilo na pot. Odšli smo na Jesenice, kjer se je dogajalo nekaj pomembnega - državno tekmovanje, imenovano Računanje je igra. Zbrali so se najboljši matematiki iz cele Slovenije.

Bistre glavice so prišle reševati naloge in poiskati prave rešitve, čeprav jih je škratovka, ki je povezovala program na Jesenicah, zavajala, da naj delajo napake. A ji ni uspelo, saj so se vsi zelo trudili in dali vse od sebe. In več kot očitno se je naš trud poplačal!

Učenec 4. razreda OŠ Dragotina Ketteja David Šega je dosegel 1. mesto in tako postal DRŽAVNI PRVAK v matematiki. Seveda so čestitke padale kot za stavo, David pa jih je hladnokrvno sprejemal, kot da je tega že navajen. Komaj smo čakali, da obvestimo njegove starše, pa našo ravnateljico in seveda tudi Davidovo učiteljico. In zopet so sledile čestitke in veselje nas vseh!

Po podelitvi smo imeli še kosilo in kaj boljšega kot – pizza. Ko smo se podprli, pa nazaj proti domu. Ampak, to še ni bilo vse! Ker se za takšen uspeh spodobi, da se ga nagradi, pa smo se nazaj grede ustavili v Ljubljani. Po enoglasni odločitvi učencev nikjer drugje kot v McDonaldsu!

Tako smo se polni vtisov, veselja in dogodivščin vrnili domov. Seveda pa se naša zgodba še ni zaključila. V ponedeljek smo bili še vedno pod vtisom sobotnih dogodkov in še vedno smo sprejemali čestitke. Seveda je bil David v ospredju, a tudi ostali učenci so si zaslužili pohvalo, saj so se vsi zelo potrudili in v sobotnem dopoldnevu napenjali možgančke.

Bilo je nepozabno, prav gotovo pa se bomo v prihodnjem šolskem letu ponovno udeležili tekmovanja in z veseljem predstavljali našo šolo!

Mentorica Jasna Banovec

Galerija

mat-11
mat-12
mat-13
mat-14
mat-15

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava