"Zbudi se, Katka" na 9. festivalu komedije

3.3.2013 | 11:30

"Zbudi se, Katka" na 9. festivalu komedije

V petek, 1.3.2013, se je začel že 9. festival komedije v Sloveniji. Na odru bo kar osem tekmovalnih skupin in ljudje pričakujejo ogromno smeha v teh težkih časih.

Naša gledališka skupina Dramske sekcije KD Leskovec je imela veliko čast, da je uprizorila gledališko delo "Zbudi se, Katka" ravno v petkovem, otvoritvenem večeru festivala. Po pompoznem uvodu, nagovorih in zvokih fanfar so člani gledališke skupine res dali vse od sebe.

Niko in njegova žena Elvira, njena mama Terezija Valjevec, Nikova prijatelja Igor, Tomo, Kazimir in Cenček in Katarina Jožetič so liki komedije Zbudi se Katka, ki na lahkoten način in preko vrste komičnih zapleto prikaže aktualne ali vsaj potencialno možne scenarije in dejansko možne probleme iz življenja.

Gre za delo hrvaškega dramatika in pisca Milana Grgića (1934-1997), v prevodu in priredbi Alenke Bole Vrabec. Ura in pol čistega smeha, ob kateri se lahko sprosti staro in mlado.

In lahko rečem, v petek je v Pekrah dvorana s publiko dihala in se smejala z nami.

Katka se je zbudila in naj zaključim s stavkom iz predstave......" Niko, boš poskrbel za vznemirjenje?" "..,uf, seveda bom!"

KD Leskovec pri Krškem
Vesna Žučko

Galerija


Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava