AVDIO: Topliški pomladi 'srebrni termalček'

31.12.2012 | 09:15

Topliška pomlad v Števerjanu. (Foto: Arhiv TP)

Topliška pomlad v Števerjanu. (Foto: Arhiv TP)

Topliška pomlad se je že petič zaporedoma udeležila božično-novoletnega festivala v Dolenjskih Toplicah, ki je bil letos 26. decembra. Ansambel, ki ga sestavljajo Uroš, Nejc, Valentina in Anže, se je v božičnem duhu spominjal božiča s pesmijo Božično upanje, ki je delo Nejca Bukovca in Mateja Kocjančiča. Ansambel je za svojo izvedbo skladbe prejel srebrnega termalčka, ki mu ga je dodelila ocenjevalna komisije. Absolutni zmagovalci festivala so bili Dolenjski zvoki.

Harmonikar ansambla Topliška pomlad Anže Fink je dejal: ''Z nastopom na festivalu smo zelo zadovoljni, kakor je bilo uspešno že celo leto, tako uspešno se je tudi zaključilo.''

Omenimo, da ima ansambel za sabo številne nastope na finalih različnih festivalov po Sloveniji, tako so bili letošnji finalisti festivala Vurberk in festivala Števerjan. Na festivalu Števerjan je njihova pesem Dva bregova dobila tudi nagrado za najboljše besedilo. V mesecu avgustu se je zasedba udeležila festivala Graška gora poje in igra, kjer je prejela za izvedbo pesmi Brez tebe in Polka za vse srebrnega pastirčka.

M. L.

Zvočni zapisi

Topliška pomlad: Božično upanje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava