Na obisku v Posavju kuharski mojster Tomaž Kavčič

8.11.2012 | 11:25

Na obisku v Posavju kuharski mojster Tomaž Kavčič
Na obisku v Posavju kuharski mojster Tomaž Kavčič

Včeraj, 7. novembra 2012, so se na kulinaričnem posvetu v Gostišču Dular na Ribniku v Brestanici zbrali posavski gostinci in njihovi kuharji. Sproščeno srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sodelovanju in povezovanju med ponudniki ter skupni promociji na nivoju regije. Pobuda srečanja s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško je bila med ponudniki pozitivno sprejeta, saj se je na posvetu zbralo preko 30 udeležencev.

Po besedah predstavnice CPT Krško, Ksenje Kragl, je v kriznih časih povezovanje in skupno nastopanje na trgu še toliko bolj potrebno. Posavje se ponaša z raznoliko in pestro kulinarično-vinsko ponudbo, ki skupaj z naravnimi in kulturnimi znamenitosti ter tradicionalnimi dogodki predstavlja velik potencial za razvoj turizma v regiji. Gastronomija pa predstavlja tudi enega temeljnih načinov spoznavanja kulture kraja in njegove identitete. Ponudniki so menili, da je pobuda o združevanju dobrodošla, saj je potrebno graditi na medsebojnem sodelovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj.

Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič. Tomaž je s svojim delom narisal Slovenijo na evropski kulinarični zemljevid ter se uveljavil kot edinstven ambasador slovenske gastronomije. Včeraj je udeležencem pripravil nekaj jedi iz posavskih surovin, z namenom prikaza uporabe lokalno pridelane hrane pri sestavljanju jedilnikov. Tomaž je motivacijsko dopoldne namenil tudi pogovoru o pomembnosti hišnih jedi, s katerimi naj bi se ponašali posamezni ponudniki in vračanju k preprostosti in izvirnosti jedi. Prav tako je poudarjal pomen sodelovanja, brez katerega tudi sam ne vidi zgodbe o uspehu.

Vse pripravljene jedi so udeleženci lahko tudi poskusili ter se o načinu priprave in enostavnih trikih pogovorili s Tomažem, ki je z veseljem delil svoje znanje.

Skupina se je poslovila s pozitivnimi vtisi in pobudami, za nadaljnje sodelovanje. Več utrinkov si poglejte v foto galeriji.

Center za podjetništvo in turizem Krško

Galerija

Kulinarika - Dular 004
Kulinarika - Dular 006
Kulinarika - Dular 014
Kulinarika - Dular 017
Kulinarika - Dular 022
Kulinarika - Dular 029
Kulinarika - Dular 033
Kulinarika - Dular 046
Kulinarika - Dular 053
Kulinarika - Dular 054
Kulinarika - Dular 056
Kulinarika - Dular 058

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

8.11.2012Oceni občan 

Lepo. Sicer pa je videno primerno trenutni situaciji. Že sedaj imamo malo na krožniku, količine se bodo še zmanjšale, vidim.... ha ha..

8.11.2012Oceni Milan 

Bravo, upam, da bo vsak izmed udeležencev dobil kako novo idejo. Da si morda razširijo obzorja. Upam, da ne bo prišlo do tipične slovenske fovšije, obrekovanja in posmehovanja novostim, ampak, da bo to spodbuda za nadaljni razvoj. Da ne bo ostalo le pri vprašanjih:"To se pa pri nas ne da, ker ni takih gostov.".

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava