Potres, padalska nesreča, eksplozija - v Metliki nepremagljivi Šentjernejčani

10.9.2012 | 10:40

Tretje uvrščena ekipa prve pomoči RK Novo mesto

Tretje uvrščena ekipa prve pomoči RK Novo mesto

V soboto, 8.9.2012, je bilo v Metliki, v organizaciji Območnega združenja RK Metlika in Uprave za zaščito in reševanje, regijsko preverjanje ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Tekmovanje je bilo zelo zanimivo, saj se je 11 ekip prve pomoči pomerili v znanju na štirih deloviščih, kjer so bile prikazane nesreče in reševanje poškodovanih ob potresu, padalski nesreči, eksploziji in požaru. Ekipe prve pomoči so reševale ponesrečene in prikazale veliko znanja. Že dolga leta v naši regiji zmaguje ekipa prve pomoči CZ Občine Šentjernej, ki je nepremagljiva in se vsako leto uvrsti na državno tekmovanje. Moramo pa pohvaliti tudi druge ekipe, saj so iz leta v leto boljše.

Rezultati ekip prve pomoči so odraz številnih vaj prostovoljcev, ki sestavljajo ekipe, ko trenirajo in se usposabljajo za primer pomoči ob množičnih nesrečah.

Kot rečeno, prvo mesto je zasedla ekipa CZ Občine Šentjernej, drugo ekipa RK Metlika 2, tretje pa ekipa RK Novo mesto. Četrto mesto pa so zasedle še naslednje: ekipa RK Metlika 1, ekipa RK Črnomelj, ekipa CZ Občine Mirna Peč, ekipa CZ Občine Semič.

Vsem iskreno čestitamo.

Sekretarka Barbara Ozimek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava